2020 e-Okul 'öğrenci’ giriş: Devamsızlık durumu karne notları nasıl öğrenilir?

MEB e-Okul girişi karne notu hesaplamaya olanak sağlıyor. 2019 - 2020 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sonuna yaklaşırken ebeveynler, karne notu hesaplamasını nasıl yapacaklarını merak ediyor. Öğrencilerin okul durumlarını takip edilmesini sağlayan e-Okul veli bilgilendirme sisteminden karne notu hesaplama işlemini yapabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2020 09:27 GÜNCELLEME 14.01.2020 09:31 EĞİTİM
2020 e-Okul 'öğrenci’ giriş: Devamsızlık durumu karne notları nasıl öğrenilir?
2020 e-Okul 'öğrenci’ giriş: Devamsızlık durumu karne notları nasıl öğrenilir?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ve e-Okul öğrenci giriş sisteminde veliler ve öğrenciler not bilgisini görüntüleyebiliyor. 14 Ocak sabahından itiraren ‘e-Okul giriş: Not bilgisi’ aktif edildi. Öğrencilerin en çok merak ettiği birinci dönem sınav ve sözlü sonuçları açıklandı. 

 

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öncelikle adres çubuğunuza "https://e-okul.meb.gov.tr/" yazarak e-Okul Sistemine gidin. Ardından ana sayfada giriş alanlarını göreceksiniz. En üst kısımda yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş" yazısının hemen altındaki boşlukları "Öğrenci T.C. Kimlik No - Öğrenci Okul No - Resimdeki Rakamlar" bilgileriyle doldurun ve ardından "Giriş" butonuna tıklayın. Böylece sisteme giriş yapmış olursunuz.

e-Okul sayfasına gitmek için tıklayınız

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI E OKUL SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

On üç faaliyetini sürdüren e-okul veli, öğretmen, öğrenci arasındaki ilişkiyi teknolojik açıdan en iyi yere getirmeye çalışıyor. 2007 yılından önceki süreçlerde, koordinasyon eksikliği yüzünden birçok öğrenci tam olarak kendini yetiştirememiştir. Öğretmen ve veli arasındaki kopukluğun en büyük bedelini öğrenciler yaşamıştır. Her ne kadar veli toplantıları gerçekleşse de, bu toplantılar birebir değil, genel olarak gerçekleşmiştir. Bu da öğrencinin gerek ders başarısını gerek ahlaki durumunu oldukça etkilemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sistemi sayesinde daha profesyonel, daha modern ve en önemlisi öğrencinin üzerinden daha iyi bir eğitim sağlanmıştır. 2007 yılında açılan  site, ilk başlarda sadece öğrencinin sınav notalarına göre sistemini kurarken, ilerleyen yıllarda büyük bir yol kat etmiştir. Bu da veli açısından oldukça önem taşımaktadır. Evladını en iyi şekilde takip edebilmekte ve ona göre tedbir sağlayabilmektedir. Sistemin üç farklı girişi bulunmaktadır.

 

E-OKUL'DA NELER YAPILABİLİR

e-Okul Veli Bilgilendirme girişi yapanlar öğrencilerin not bilgilerini, devamsızlık bilgilerini, ders programını, sınav tarihlerini, şube yazılı ortalamalarını görebiliyor.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

E-okul sistemi ile veliler, öğrencilerinin durumlarını takip edebilirler. E-Okul üzerinden; devamsızlık bilgisi, not bilgisi, proje notları, dönem sonunda alınan belgeler ve yılsonu başarı puanı gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bilgilerin görülmesi için E-Okul VBS girişi yapılması yeterlidir.

Takdir-teşekkür hesaplama, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplamanın yapılabilmesi için, öğretmenler tarafından öğrencilerin tüm ders notlarının sisteme girilmiş olması gerekir.

- Not girişleri yapıldıktan sonra, yıl sonu başarı puanı kontrol edilir.
- Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler.
- Yıl sonu başarı puanı; 70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi, 85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanır.

e-Okul karne notunu nasıl öğrenebilirim?

e-Okul'a girdikten sonra öğrenci not bilgilerine tıklayarak derslerden aldıkları notları öğrenin. Ardından her ders için 1. sınav ile 2. sınav notunu toplayıp 2'ye bölün. Çıkan sonuç o dersin ortalamasını belirtmektedir. Bu işlemle tüm ders notlarının ortalamasını öğrendikten sonra hepsini toplayın ve alınan dönemlik ders sayısına bölün. Çıkan sonuç karne notu olacaktır.

YORUMLAR 1
  • muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    zam
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR