ATA AÖF soru ve cevapları: 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı sonucu açıklanma tarihi

Atatürk Üniversitesi (ATA AÖF) bütünleme sınavlarına giren açıktan üniversite okuyan öğrenciler merakla soru ve cevapların açıklanacağı tarihi araştırıyor. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin katıldığı bütünleme 1-2 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Peki ATA AÖF 2020 sınav sonuçları ve soru cevap kitapçığı ne zaman açıklanacak? İşte yayımlanan sınav takvimi...

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2020 17:32 GÜNCELLEME 01.02.2020 17:32 EĞİTİM
ATA AÖF soru ve cevapları: 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı sonucu açıklanma tarihi
ATA AÖF soru ve cevapları: 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı sonucu açıklanma tarihi

ATA AÖF bütünleme sınavı Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlendi. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri merakla ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Örgün eğitim yerine açıktan üniversite eğitimlerini tamamlayacak öğrenciler alttan dersi kalmaması için girdiği bütünleme sınavının aynı zamanda kendi puanlarını hesaplayabilmek amacıyla ATA AÖF bütünleme sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı şeklindeki araştırmalarını da sürdürüyor. Peki, 2020 ATA AÖF bütünleme sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanır? ATA AÖF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

2020 ATA AÖF SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim fakültesinde eğitim hayatlarını sürdüren öğrenciler ATA AÖF bütünleme sınavına girdiler. Önümüzdeki hafta içi öğrenciler ATA AÖF sınavı soru ve cevaplarına https://obs.atauni.edu.tr/ internet adresine  T.C. Kimlik No ve Parola bilgilerini girdikten sonra ATA AÖF OBS erişebilir.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz dönem sınavların 1 hafta içerisinde açıklandığı süreye bakılırsa 1 ve 2 şubatta yapılan sınavların sonuçlarının da önümüzdeki hafta içi açıklanması bekleniyor.

 

SINAVLARDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR MÜ?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI DUYURUSU

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, "24 Ocak Cuma günü yaşadığımız Elazığ merkezli depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Güz Yarıyılı Bütünleme Sınavları önceden planlandığı gibi 81 ilde ve 102 sınav merkezinde 1-2 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

Ancak; depremde evi ağır hasar gören veya yıkılan öğrencilerimiz ile birinci derece yakını hastanede olan veya vefat eden öğrencilerimizden bütünleme sınavına giremeyecek olanlar, bu durumlarını belgelemeleri hâlinde ayrıca değerlendirmeye tabi tutulacaklardır." denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR