ÖSYM YKS başvuru kılavuzu duyurusu: 2020 Üniversite sınavı başvuru işlemleri...

ÖSYM'den YKS'ya dair kılavuz açıklaması geldi. 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzu yayımlandı. Sınava girecek olanlar başvuru ne zaman sorusuna yanıt bulurken, sınav ücretleri kılavuzla birlikte belli oldu. Geçtiğimiz günlerde sınav tarihlerini açıklayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınav saatinden 15 dakika önce sınav binalarını kapatma kararı kaldırdı

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2020 10:42 GÜNCELLEME 05.02.2020 10:43 EĞİTİM
ÖSYM YKS başvuru kılavuzu duyurusu: 2020 Üniversite sınavı başvuru işlemleri...
ÖSYM YKS başvuru kılavuzu duyurusu: 2020 Üniversite sınavı başvuru işlemleri...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS sınav başvuruları üzerinden resmi açıklama yaptı, sınav başvuruların yarın başlayacağı açıkladı. ÖSYM’nin AİS giriş sayfasından işlemler yapılabilecek. YKS’nın sistemi üzerinde açıklamalar yapan sınav merkezi, ‘dikkat uyarılarını’ ÖSYM kılavuzunun içerisinde paylaştı. 2020 Üniversite sınav ücretleri ne kadar sorusunun cevabı ise bugün yayımlanan YKS kılavuzu ile belli oldu. 

2020 YKS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KILAVUZA GÖZ ATMADAN BAŞVURMAYIN

2020-2021 öğretim yılı için yüksek öğretim programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla yapılan Yüksek Öğretim Kurumu Sınavına öğrencilerin başvuru yapabilmeleri için yayınlanacak kılavuzdaki detayları gözden geçirmesi gerekiyor.Sınava başvuru yapmayı düşünen adaylar için hazırlanan kılavuzda öğrencilerin sınava nasıl başvuruda bulunabileceği, başvuru işlemlerinin nasıl tamamlayacağı, sınav ücretlerinin ne zaman yatırılacağı gibi bilgiler yer alıyor.

 

YKS SINAVINA GİRECEKLER DİKKAT!

Geçtiğimiz dönem YKS'ye başvuran öğrenciler girdikleri her oturum için 50 TL ücret ödemişlerdi.Bu sene düzenlenecek olan sınavın ücreti henüz açıklanmadı.Peki sınava başvuru yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izlemesi gerekiyor. Öncelikle YKS başvuruları 6 Şubat 2020 tarihinde başlayarak 3 Mart 2020 tarihine kadar devam edecek.Başvuruda bulunmak isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesinin Aday İşlemleri Sisteminden başvuruda bulunabilirler. Ancak Aday İşlemleri sisteminde geçerli bir fotoğraf ve eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ÖSYM merkezlerinden başvurularını yapabilirler.

YKS

YKS SINAVI BAŞVURU ÜCRETİ

2019-TYT Puanı 200 ve Üzeri Olan ve Bu Puanını 2020-YKS’nin Hiçbir Oturumuna Girmeden, 2020-YKS’de Merkezi Yerleştirmede veya Özel Yetenek Sınavıyla Yerleştirmede Kullanmak İsteyen Adaylar İçin 2020-YKS Başvuru Ücreti: 20,00 TL/Geç Başvuru Günü Başvuru Ücreti: 30,00 TL'dir. Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda Başvuru Ücreti, Geç Başvuru Günlerinde ödenmelidir.

ÜNİVERSİTE SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak.Düzenlenen üniversite sınavı TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumdan oluşacak.Üniversite kazanmak isteyen öğrencilerin ilk olarak girecekleri oturum Temel Yeterlilik Sınavı(TYT) olacak. TYT sınavında öğrencilerin lise eğitim hayatlarında gördükleri derslerin genel bir değerlendirmesi yapılır.Adaylar bu sınavdan Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorumlu tutulurlar. Bu sınava giren öğrenciler diğer oturumlara katılmaya hak kazanırlar.Temel Yeterlilik Sınavından 150 baraj puanını geçen her öğrenci Meslek Yüksek Okullarında ön lisans bölümlerini tercih edebilirler. TYT sınavından 200 sınırını geçen öğrenciler bu puan ile 2 yıl tercih yapabilirler. TYT sınavı 120 sorudan oluşur ve bu sınav için ayrılan süre 135 dakikadır.

1.Oturum TYT : 20 Haziran 2020

2. Oturum AYT: 21 Haziran 2020

3. Oturum YDT: 21 Haziran 2020

2020 YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçları, 23 Temmuz 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.  Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır:

- Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı
- TYT puanı ve başarı sırası
- Varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları
- Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
- Yerleştirme puanları ve başarı sıraları 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR