E-Okul (VBS) girişi 2020 İkinci dönem sınav tarihleri ve sözlü sonuçları için açıklandı

MEB tarafından 2007 yılında uygulanmaya başlayan öğrencilerin ders programı, ders notları, devamsızlık notlarının veliler ile paylaşıldığı E- Okul sistemine ikinci dönem sınav ve sözlü sonuçlarının açıklanmasıyla yoğunluk yaşanıyor. Öğrencilerin okula başlayıp bitirdiği tarihe kadar tüm bilgilerinin paylaşıldığı E-Okul sistemine giriş nasıl yapılıyor? Veli Bilgilendirme Sisteminde yapılabilen tüm işlemler...

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2020 15:45 GÜNCELLEME 12.03.2020 15:46 EĞİTİM
E-Okul (VBS) girişi 2020 İkinci dönem sınav tarihleri ve sözlü sonuçları için açıklandı
E-Okul (VBS) girişi 2020 İkinci dönem sınav tarihleri ve sözlü sonuçları için açıklandı

E- Okul öğrencilerin, okula kayıt yaptırdığı tarihten mezun oldukları tarihe kadar öğrencilerin  bilgilerinin paylaşıldığı bir sistemdir. Öğrenciler Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden daha önce girdikleri sınavlara ve sözlülerin sonuçlarını, devamsızlık bilgilerini, davranış puanlarını, aldıkları belgeleri ve not ortalamalarını bu sistem üzerinden görüntüleyebilirler. Veli Bilgilendirme sistemine öğrencilere ait doğum tarihi, doğum yeri, öğrenci numarası gibi  kişisel bilgiler ile giriş yapılıyor. Karşınıza çıkan ekranda sol tarafta bulunan menüden öğrenciye ait yapılan duyurular, sınav tarihleri, nakil durumu, öğrencinin eğitim gördüğü şubenin not ortalaması gibi detaylı bilgiler görüntülenebiliyor. Ayrıca Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilere ait vücut ağırlığı, boy uzunluğu ölçümleri  VBS’de Beden Eğitimi öğretmenleri tarafından değerlendirilerek ailelere fiziksel aktivitelerin arttırılması için bilgilendirme yapılıyor. Öğrencilerine ait bilgilere ulaşmak isteyen veliler için E-Okul VBS yapılabilen işlemlerin detayları…

 

E OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapmak isteyenler velilerin https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine gitmeleri gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ seçerek ilk işleminizi tamamlayabilirsiniz. Daha sonrasında öğrencinize ait kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla ikinci adımı tamamlayabilirsiniz. Ekranda açılan  VBS güvenlik kontrol sayfasında öğrencilere ait bilgileri doğrulayan veliler  sorunsuz bir şekilde E-okul sistemine giriş yaparak öğrencilerinin eğitim bilgilerine ulaşabilirler. Veli Bilgilendirme Sistemini kullanmak isteyen veliler sadece bilgisayar üzerinden değil kullandıkları mobil cihazlardan da uygulamaya erişim sağlayabilirler. Telefonlarının işletim sistemlerine göre sanal marketlerde bulunan “MEB E-OKUL VBS” uygulamasını indirerek öğrencilerinin eğitim bilgilerini mobil olarak sorgulayabilirler.

E OKULDA HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E-okul sistemi sayesinde veliler öğrencilerin eğitim bilgilerine okullara gitmek zorunda kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Öğrencilerin eğitim bilgilerini sorgulamak isteyen veliler devamsızlık bilgisi, davranış notları, diploma notlarının bulunduğu Veli Bilgilendirme Sisteminde yapılabilen işlemler!

 

1- LGS, DPY sınav başvuruları
2-Sınav Tarihleri
3-Not Bilgisi
4-Haftalık Ders Programı
5-Dönem Sonu Not Ortalamaları
6-Nakil İşlemleri
7-Belge İşlemleri

E-OKULDA NOT NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapan veliler sol bölümde bulunan menüden “Not Bilgisi” seçeneğini tıklayıp karşılarına gelen ekranda öğrenciye ait performans notu, sınav notu gibi bilgileri görüntüleyebilirler.

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ 

Öğretmenlerin öğrenci bilgilerini girmek için kullandığı Yönetim Bilgi  Sistemine  giriş yapabilmek için kullanıcı adı ve şifre oluşturması gerekmektedir. Öğretmenler eğitim verdikleri okulun müdürlerden kullanıcı adı ve şifrelerini temin edebilirler.  İdarecilerin ve öğretmenlerin en çok araştırdığı konu ise yönetim bilgi sistemine nasıl giriş yapılacağıdır. Öğretmenlerin ve idarecilerin kullandığı öğrencilere ait devamsızlık, not bilgisi, davranış notu, haftalık ders programı gibi bilgilerin paylaşıldığı sisteme giriş yapmak isteyenler link üzerinden Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapabilirler. Kullanıcı adı veya şifresini unutan öğretmenler, eğitim verdikleri kurumun müdürü vasıtasıyla şifre yenilemesi işlemi yapmak zorundadır. Bu işlem için gerekçenin yazılı olduğu ıslak imzalı bir belge hazırlanmalıdır.

E-OKUL MOBİL UYGULAMASI 

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının hazırladığı E- Okul mobil uygulaması hem Android hem de İOS kullanıcıları tarafından kullanılabilir. E-Okul mobil uygulamasını kullanmak isteyen veliler telefonlarında bulunan sanal market  uygulamasının arama bölümüne “MEB E-Okul VBS” yazarak uygulamayı bu bölümden indirip telefonlarına kurabilir. Kurma işlemi tamamlandıktan sonra cihazlarında ana ekrana dönen kullanıcılar buradan E-Okul mobil uygulamasını açıp öğrencilere ait kimlik numarası ve okul numarası ile girişlerini tamamlayabilirler.

YORUMLAR 2
  • eren 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi
    Cevapla
  • gazel 4 yıl önce Şikayet Et
    sınavda kaç aldığı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR