EBA TV frekans ayarı nasıl yapılır? Uzaktan eğitim EBA TV canlı takip etme!

Öğrencilerin uzaktan eğitim süreci TRT EBA TV ile 23 Mart Pazartesi günü saat 09.00’da başladı. MEB ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin EBA üzerinden yayınlanacak haftalık ders programı belli oldu. Peki TRT EBA frekans ayarı nasıl yapılıyor? Dersleri canlı takip etmek isteyenler için EBA TV frekans ayarı...

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2020 10:41 GÜNCELLEME 27.03.2020 10:41 EĞİTİM
EBA TV frekans ayarı nasıl yapılır? Uzaktan eğitim EBA TV canlı takip etme!
EBA TV frekans ayarı nasıl yapılır? Uzaktan eğitim EBA TV canlı takip etme!

Koronavirüsü önlemleri sebebiyle okullar 30 Mart tarihine kadar kapatıldı. Öğrencilerin derslerden  geri kalmaması için eğitimlerine 1 hafta süreyle EBA yani uzaktan eğitim sistemi ile devam etmesine karar verildi. Öğrenciler uzaktan eğitim sistemine hem televizyonlarından hem de internet üzerinden erişim sağlayabilecekler. 23 Mart Pazartesi başlayacak uzaktan eğitim süreciyle ilgili detayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. EBA’ da dersler 20 dakika sürecek. Öğrenciler uzaktan eğitimde işledikleri derslerden sınavda sorumlu tutulmayacaklar. Peki 23 Mart Pazartesi günü başlayacak TRT EBA uzaktan eğitim sisteminde dersler nasıl takip edilecek? İşte Uzaktan eğitim hakkında merak edilen soruların cevapları…

 

EBA FREKANS AYARI NASIL YAPILIR?

3 farklı kanal, HD (yüksek çözünürlüklü) ve SD (Standart çözünürlüklü) olmak üzere toplam 6 kanaldan yayınlanacak. TRT-EBA TV İlkokul, TRT-EBA TV Ortaokul ve TRT-EBA TV Lise olmak üzere 3 kanal uzaktan eğitim yayını yapacak.

TÜRKSAT - TRT Eğitim kanalları, Test olarak yayında

 

TRT-EBA FREKANS BİLGİLERİ

Uydu: Türksat 4A
Kanal: TRT Eğitim HD 1/2/3
Frekans: 12084 H 13750

HD Alış bilgileri:

Alış frekansı :12.084 MHz

Polarizasyon : Yatay (H)

Sembol oranı : 13.750

FEC : 2/3

SD Alış bilgileri:

Alış frekansı :11.916 MHz

Polarizasyon : Dikey (V)

Sembol oranı : 30.000

FEC : 3/4

TRT-EBA YAYIN AKIŞI NEREDE?

Uzaktan eğitim sisteminde yayın akışlarına aileler ve öğrenciler  "eba.gov.tr" ana sayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık yayın akışına ulaşılabilecek. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecek.

TRT-EBA YAYINLARIN TEKRARI OLACAK MI?

Öğrenciler, TRT-EBA TV ve "eba.gov.tr" üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenebilecek. Kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edecekler. Uzaktan eğitimde yayınlar kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışına öğrenciler  “eba.gov.tr” ve TRT internet sitesinden ulaşabilirler.

YORUMLAR 1
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklara öyle kanunlarla özgürlükler verdi ki. Öğretmenleri anne babayı dinlemeyen nesil televizyondan ders dinleyecek ha..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR