İOKBS bursluluk sınavı ertelendi mi? MEB Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı!

Koronavirüsü sebebiyle okullar 30 Mart tarihine kadar kapatılmıştı. Okulların kapatılmasıyla yakın zamanda yapılması planlanan sınavların ertelenip ertelenmeyeceği arama motorlarında oldukça fazla araştırılıyor. Peki 25 Nisan 2020 tarihinde yapılması planlanan İlköğretim ve Orta öğretim Bursluluk sınavı hangi tarihe ertelendi? İşte İOKBS Bursluluk sınavı detayları...

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2020 17:51 GÜNCELLEME 20.03.2020 17:52 EĞİTİM
İOKBS bursluluk sınavı ertelendi mi? MEB Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı!
İOKBS bursluluk sınavı ertelendi mi? MEB Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı!

Her yıl belirlenen dönemlerde yapılan bursluluk sınavının iptal edilip edilmeyeceği vatandaşlar tarafından oldukça fazla araştırılıyordu. Koronavirüsü önlemleri kapsamında yakın zamanda  düzenlenecek Açık Öğretim Lisesi sınavları , Milli Savunma Üniversitesi sınavlarının iptal edilmesiyle gözler İOKBS bursluluk sınavına çevrilmişti.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada İlk ve orta öğretim öğrencilerinin girdiği İOKBS bursluluk sınavının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Peki İlk ve Orta öğretim bursluluk sınavı hangi tarihte yapılacak? İşte 2020 İOKBS sınavı ile ilgili merak edilen detaylar.

 

ZİYA SELÇUK AÇIKLADI 

5 Nisan 2020 tarihinde düzenlenmesi planlanan İOKBS Bursluluk sınavı ertelendi.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "25 Nisan'da yapılacak İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nı 6 Haziran'a erteledik." dedi.

İOKBS BURSLULUK SINAVINA NASIL BAŞVURULUR?

İlköğretim Orta öğretim Kurumları bursluluk sınavına başvurular öğrencilerin eğitim hayatlarına devam ettikleri okullardan yapılacak. Öğrencisinin sınava girmesine isteyen veliler okul müdürleriyle birlikte başvurularını gerçekleştirebilirler.

 

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlköğretim( 5,6,7,8) ve Orta öğretim öğrencilerine(9,10,11) eğitim hayatlarında maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen sınava başvurmak isteyen öğrencilerin bazı başvuru kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. İşte gerekli kriterler:

Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak

Sınıf tekrarı yapmamış olmak

Sınavın gerçekleştiği yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamış olmak

Ailenin yıllık olarak kazandığı ücretin, belirlenen yıllık ücretten düşük olması

İOKBS SINAVI DETAYLARI

Bursluluk sınavına hazırlanan öğrenciler için İOKBS sınavı 100 sorudan oluşuyor. Çoktan seçmeli olarak düzenlenecek 100 soru için öğrencilere 120 dakika sınav süresi verilecek.

YORUMLAR 1
  • BERFİN 3 yıl önce Şikayet Et
    neden bursluluk sınavı iptal etiniz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR