Ortaokullar ne zaman açılacak? Ortaokul uzaktan eğitim ders programı...

Koronavirüse karşı alınacak tedbirlerin konuşulduğu Bilim Kurulu toplantısında okulların 30 Nisan’a kadar kapalı olması kararı çıktı. MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okulların 30 Nisan’a kadar kapalı olacağını duyurdu. Öğrenciler bu süreçte eğitimlerinin aksamaması için EBA TV ile ders işlemeye devam edecek. Peki Ortaokullar ne zaman açılıyor? Ortaokul EBA TV uzaktan eğitim ders programı….

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2020 09:39 GÜNCELLEME 27.03.2020 09:39 EĞİTİM
Ortaokullar ne zaman açılacak? Ortaokul uzaktan eğitim ders programı...
Ortaokullar ne zaman açılacak? Ortaokul uzaktan eğitim ders programı...

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle okullar 16 Mart tarihinden itibaren kapalı durumda. Öğrenciler eğitimlerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile devam ediyor. Öğrenciler EBA ile bu süreçte hem eğitimlerinden geri kalmıyor hem de aileleri birlikte zaman geçirme fırsatı buluyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada öğrencilerin uzaktan eğitimde işlenen konulardan sınavlarda sorumlu tutulmayacağını açıklamıştı. Aileler ve öğrenciler okullarda eğitim tekrar ne zaman başlayacağını yoğun olarak araştırıyor. Peki ortaokullar eğitime ne zaman okullardan devam edecek? İşte orta okulların açılacağı tarih ve ortaokul uzaktan eğitim (EBA) ders programları…

 

30 NİSANDA OKULLAR AÇILACAK!

Bilim Kurulu toplantısının ardından tatil süresiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu Selçuk yaptığı açıklamada Bilim Kurulunun da önerisiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Nisan’a kadar okulların tatil olduğunu belirtti.

UZAKTAN EĞİTİME DEVAM!

Koronavirüs önlemleri sebebiyle okulların tatil edilmesiyle gözler uzaktan eğitim sistemi EBA’ya çevrildi. Öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması için 30 Nisan’a kadar eğitim EBA üzerinden devam edecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için haftalık ders programları MEB tarafından duyurulacak.

 

ORTAOKUL EBA DERS PROGRAMI!

Eğitimlerine evden uzaktan eğitim ile devam ortaokul öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı haftalık ders programı şu şekilde;

EBA TV  DERS TEKRAR SAATLERİ

EBA TV İlkokul ders tekrarı saati: 13:30 - 18:00 / 18:00 – 22:30

EBA TV Ortaokul ders tekrar saati:13:30 - 18:00 / 18:00 – 22:30

EBA TV Lise ders tekrar saati: 15:00 - 21:00

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR