2020 YKS baraj puanı kaç oldu? YÖK üniversite sınav süresini değiştirdi!

Üniversite sınavına hazırlanan adaylar için Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından YKS sınav tarihinin öne alındığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından YÖK üniversite sınavında bu yıla özel değişiklikler yapıldığını duyurdu. Peki TYT sınav süresi uzatıldı mı? İşte YÖK’ün açıkladığı YKS (üniversite) sınavı detayları..

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2020 17:04 GÜNCELLEME 07.05.2020 17:04 EĞİTİM
2020 YKS baraj puanı kaç oldu? YÖK üniversite sınav süresini değiştirdi!
2020 YKS baraj puanı kaç oldu? YÖK üniversite sınav süresini değiştirdi!

Koronavirüs önlemleri kademeli olarak kaldırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında alınan yeni  kararlar açıklandı. Bu karara göre üniversite sınavı 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Bu kararın açıklanmasının ardından YÖK yaptığı yazılı açıklamada, üniversite tercihleri, bu tercihlere ayrılacak vakit, kayıt, yerleştirme gibi süreçler ve eğitim öğretim için ayrılması gereken süre dikkate alındığında, sınavın Haziran ayında yapılmasının uygun olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında Yükseköğretim Kurumunun,  içinde bulunulan olağanüstü şartlar dikkate alınarak sadece bu sene sınava girecek adaylara uygulanacak kararları açıkladı.Peki YKS baraj puanı kaç oldu? İşte YÖK’ün yaptığı YKS açıklaması….

 

2020 YKS BARAJ PUANI DEĞİŞTİ!

Yükseköğretim Kurumu yaptığı yazılı açıklamada küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlara dikkat çekerek açıklamada  ” merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da “bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla" 170'e çekilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

TYT SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ!

YÖK yaptığı yazılı açıklamada yalnızca bu yıl geçerli olacak şekilde TYT (Temel Yeterlilik Testi) sınavında öğrencilere verilen sınav süresinin 135 dakikadan 165 dakikaya çıkardığını açıkladı.

 

YKS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada üniversite sınavının (YKS)  27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

YKS SINAV KONULARI GÜNCELLENDİ!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında MEB üniversite sınav konularında değişikliğe gitti. Bu değişikliğe göre YKS sınavına girecek adaylar 12. sınıf 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacak. Öğrenciler üniversite sınavında  9, 10,11 ve 12. sınıfın sadece birinci döneminden sorumlu olacak.
 
SINAVDA KORUYUCU ÖNLEMLER ALINACAK

Yükseköğretim Kurumu bu yıl yapılacak üniversite sınavında Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda koruyucu önlemler alınacağını ve sınavın en uygun şartlarda gerçekleştirileceğini açıkladı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR