Üniversiteler ne zaman açılacak? 15 Haziran’da eğitim başlıyor mu? (YÖK)

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle bahar dönemi tatil edilen üniversitelerde eğitimin ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından araştırılıyor. YÖK yaptığı açıklamada üniversitelerin açılma tarihini verdi. Peki üniversiteler açılırsa final sınavları nasıl yapılacak? Üniversiteler ne zaman açılacak? İşte YÖK’ün yaptığı yeni açıklama….

ABONE OL
GİRİŞ 05.05.2020 15:34 GÜNCELLEME 05.05.2020 16:09 EĞİTİM
Üniversiteler ne zaman açılacak? 15 Haziran’da eğitim başlıyor mu? (YÖK)
Üniversiteler ne zaman açılacak? 15 Haziran’da eğitim başlıyor mu? (YÖK)

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada üniversitelerin normal akademik takvimlerine 15 Haziran’da dönebileceğini açıklamıştı. Normalleştirme çalışmaları kapsamında YÖK yaptığı açıklamada 1 Haziran 2020’den itibaren 14 gün boyunca koronavirüs salgının kontrol altına alındığının ve kesin düşüşe geçtiğinin beyan edilmesi koşuluyla üniversitelerde normale dönüşün ilk aşamasının atılacağını açıkladı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? İşte YÖK tarafından yapılan açıklamanın detayları....

 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILABİLİR?

Yükseköğretim Kurumu yaptığı yazılı açıklamada bahar döneminde uzaktan öğretimle verilemeyen uygulamalı derslerin kademeli ve koruyucu önlemler alınarak makul düzeyde öğrenci sayısı ile 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren yapılabileceğini ifade etti.

AKADEMİK TAKVİMİ ÜNİVERSİTELER BELİRLEYECEK!

Yapılan yazılı açıklamada Üniversitelerin  senatolarının  “kendi koşullarını dikkate alarak” kendilerine en uygun takvimi belirleyebileceklerini belirten YÖK “ Üniversitelerimizin akademik takvimlerine ilişkin katı kurallarla tayin edilmiş başlangıç ve bitiş tarihleri bulunmamakta olup akademik takvim belli bir çerçevede üniversitenin kendi yetkili kurulları tarafından belirlenmektedir.” İfadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından normalleştirme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, üniversitelerin 15 Haziran tarihinden itibaren akademik takvimine dönebileceklerini söyledi.

 

FİNAL SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Dönem sonu sınavları ve öğrenci başarısının değerlendirilmesi ilgili yükseköğretim kurumunca belirlenen "hukuki açıdan şeffaf, açıklanabilir ve denetlenebilir ilkeler" doğrultusunda yapılacaktır.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR