LGS sınavında maske takmak zorunlu mu? 2020 Liseye Geçiş Sınavı ne zaman saat kaçta?

2020 LGS sınavında maske takmak zorunlu mu? Koronavirüs salgını nedeni ile maske kullanımı zorunlu hale getirildi. Liseye Geçiş Sınavı stresi ile mücadele etmeye çalışan adaylar, 20 Haziran tarihinde düzenlenecek sınavda maske takmanın zorunlu olup olmadığını merak etmeye başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise katıldığı canlı yayında tüm sorulara açıklık getirdi. İşte sınavda uygulanacak detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2020 09:49 GÜNCELLEME 12.06.2020 09:50 EĞİTİM
LGS sınavında maske takmak zorunlu mu? 2020 Liseye Geçiş Sınavı ne zaman saat kaçta?
LGS sınavında maske takmak zorunlu mu? 2020 Liseye Geçiş Sınavı ne zaman saat kaçta?

Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) maske kullanılıp kullanılmayacağı sınava girecek adaylar tarafından en çok merak edilen sorular arasında yerini aldı. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte havalar ısınmaya başladı. Sınav esnasında birçok öğrenci maske ile sınava girmenin sınav stresini tetiklemesinden korkuyor. Zira tüm dikkatini sınava yoğunlaştıran öğrenciler 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan LGS sınavı esnasında rahatlamanın yollarını arıyor ve sınavda nasıl bir uygulama yapılacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında LGS sınavıyla ilgili merak edilen maske kullanımı ve uygulamalar hakkında açıklama yaptı. Peki öğrenciler 2020 LGS sınavında maske kullanacak mı? Maskesiz sınava girebilecek mi? İşte merak edilen soruların cevapları...

 

 

LGS SINAVINDA MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?

2020 LGS sınavına girecek öğrencilerin maske kullanımına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklama geldi. Liseye Geçiş Sınavı sırasında sosyal mesafe kurallarına uyulacağını belirten Bakan Selçuk şu açıklamaya yer verdi.

“Öğrencilerin kendi getirdiği maskelerle sınav sonuna kadar kalmalarını istemiyoruz. O yüzden maskeyi yenileyeceğiz. İkinci bir maske vereceğiz."

 

 

"Yerlerine oturduktan sonra sosyal mesafe ayarlandıktan sonra, sosyal mesafe ayarlandıktan sonra maskelerini çıkartabilirler. Öğrencilerin kendi getirdiği maskelerle sınav sonuna kadar kalmalarını istemiyoruz. O yüzden maskeyi yenileyeceğiz. İkinci bir maske vereceğiz."

2020 LGS SINAVI NE ZAMAN?

Bu yıl gerçekleştirilecek olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacak. Sözel ve sayısal olarak iki oturumda düzenlenecek olan sınavın ikinci oturumu ise saat 11.30'da başlayacak. Ayrıca iki oturum arasında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde 45 dakikalık mola verilecek.

2020 LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 LGS sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 Perşembe günü açıklanacak.

YORUMLAR 1
  • by doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı kuralı ÖSYM'nin de uygulamasını istiyoruz.ÖSYM ne bekliyor.Çocukları biraz rahatlatsınlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR