2020 - 2021 Okullar ne zaman açılacak? MEB İkili Eğitim Sistemi açıklaması

Okulların belirtilen 31 Ağustos tarihinde açılıp açılmayacağı yoğun olarak araştırılıyor. Haziran ayı itibariyle okulların durumu ile ilgili MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. Peki okullarda eğitim ne zaman başlayacak? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un okulların açılma tarihleri ve İkili Eğitim Sistemi ilgili yaptığı son açıklaması...

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2020 12:19 GÜNCELLEME 25.06.2020 12:19 EĞİTİM
2020 - 2021 Okullar ne zaman açılacak? MEB İkili Eğitim Sistemi açıklaması
2020 - 2021 Okullar ne zaman açılacak? MEB İkili Eğitim Sistemi açıklaması

Yaklaşık 18 milyon öğrenci Haziran ayı itibariyle e-Okul üzerinden karnelerini alarak yaz tatili dönemine girdi. Okullarda eğitim bu yıl korona virüsü nedeniyle sekteye uğradı. İkinci dönem dersleri evden sürdüren öğrenciler taktir ve teşekkür belgelerini de online olarak aldı. Okulların virüsün hafiflemesi sonrasında ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Okulların açılış tarihine ilişkin açıklamalar geçtiğimiz aylarda yapılmış olup Eylül ayında başlaması planlanan eğitim öğretim yılına yönelik telafi eğitimleri 31 Ağustos'ta yapılacak ve en az 3 hafta sürecek. Peki okulların açılış tarihi ertelenecek mi? İkili eğitim sistemi nasıl olacak? İşte MEB'in son açıklamaları...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OKULLARIN AÇILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.” dedi.

TELAFİ EĞİTİM NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşılacağını belirterek telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini söyledi.

 

 

- Televizyondaki derslerin ne kadar faydası olmuş, EBA internet ve Akademik Destek'ten ne kadar faydalanılmış tüm bunların ölçümünü yaptıktan sonra eylül ayında yüz yüze eğitimin kaç hafta olacağı belirlenecek.

- Öğretmenlerimiz yoğunlaştırılmış bir şekilde telafi eğitimi verecekler. Bu telafiyi, Destekleme Yetiştirme Kurslarıyla yıl içinde de devam ettireceğiz.

İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇİLEBİLİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ un yaptığı açıklamalara göre Korona virüsün artış göstermesi ile farklı senaryolar izlenileceğini ve ikili eğitim sisteminin de bu pandeminden dolayı değerlendirildiğini belirtti. Aynı zaman da 31 Ağustos da devlet okullarının açılması ile yıl içinde devam edeceği kesinleşti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ‘’Bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşacağını belirterek telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini belirtti’’. MEB Bakanı Ziya Selçuk pandemiye karşı farklı senaryoları hazırladıklarını da duyurdu. Gerekirse okulların ikili sistem uygulayacağını belirtti. Oluşacak herhangi bir pandemide eğitim de hangi yolun izleneceği şimdiden belirendi. Öğrencilerin eğitimlerini yıl içerisinde tamamlanması gerekirse ikili eğitim sistemi ile sağlanacak.

ÖZEL OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Özel okullar, 15 Ağustos'tan sonra 3 haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze telafi eğitimi yapacak.

Özel öğretim kursları da gerekli önlemleri alarak, velilerin istemesi halinde, eğitimlere bugünden itibaren başlayabilecek.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri de eğitimlere 15 Haziran'dan itibaren başlayabilecek."

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede ikili sistem en mantıklısı
    Cevapla
  • Buse 3 yıl önce Şikayet Et
    İkili eğitim çok mantıklı bence sınıftaki öğrenci sayısı 14 olmalı virüs açısından daha iyi olur.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanirim belcikada uygulaniyor mantikli geldi siniflari 3 e bolmek her gruba 2 gun ders vermek ornegin 10 kisi pazartesi sali 10 kisi carsamba persembe 10 kisi cuma cumartesi pazarda tatil neden olmasin
    Cevapla
  • Doirnow 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim okullarımız zaten tıkış tıkoş ne bahçeli alan ne sosyal mesafe sağlayacak alan yok. Malesrf biixm okullarımızda buda olmax
    Cevapla
  • Mccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılması bence salgının durumuna bağlı.İkili öğretim olması şu yönden iyi öğrenci sayısı bir sınıfta ne kadar az olursa o kadar iyi.
    Cevapla
  • 43 HALİL 07 3 yıl önce Şikayet Et
    bazı saçma dersleri kaldirin.. beden resim,muzik gibi diğer önemli derslere yoğunluk verilsin
    Cevapla
  • hande 3 yıl önce Şikayet Et
    saçma öylemi eğitimci olamadığınızı umuyorum bu cumleyle !!!
    Cevapla
  • Nezih 3 yıl önce Şikayet Et
    Beden eğitimi,resim ,müzik en az matematik kadar önelidir.Çoçukların kişilik ve özğüvenlerini geliştirmesi açısından.Ancak bu dersler kesinlikle branş öğretmenleri tarafından ilkokul 1. sınıftan başlatılmalıdır.
    Cevapla
  • cafer c 3 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin dersler, emin ol senin düşüncelerinden çok çok daha önemli. Saçma olan şey, senin böyle düşünüyor olman...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR