YKS'in ilk oturumu bitti! ÖSYM Başkanı'ndan flaş açıklama! Yarına dikkat

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılacak. Sınava 2 milyon 437 bin 119 aday girecek. Sınavlarda virüs önlemleri uygulanacak. YKS'nin ilk sınavı olan TYT bugün saat 10:15'te başladı ve sorunsuz bir şekilde 13:20'de bitti. Sınav sebebiyle saat 09.30 ile 15.00 arasında 81 ilde sokağa çıkılamadı. İkinci sınav ise yarın 10:15'te başlayacak. Yarın da 09.30 ile 18.30 saatleri arasında sokağa çıkılamayacak

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2020 13:37 GÜNCELLEME 27.06.2020 13:47 EĞİTİM
YKS'in ilk oturumu bitti! ÖSYM Başkanı'ndan flaş açıklama! Yarına dikkat
YKS'in ilk oturumu bitti! ÖSYM Başkanı'ndan flaş açıklama! Yarına dikkat

2 milyon 437 bin 119 aday üniversiteye girmek için yarışacak. Virüs önlemleriyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılacak.

 

Sınav merkezi girişlerinde dezenfektan olacak. Adaylara dezenfektanlı ıslak mendil ve maske dağıtılacak. İsteyenler kendi maske, sperlik ve dezenfektanı ile sınava girebiliyor.

Okul girişinde ve sınav salonlarında sosyal mesafe kuralına uyulacak. Okul bahçelerine veliler alınmayacak. Adaylar, yerlerine oturduktan sonra maskelerini çıkarabilecek. Görevliler ise sınav boyu maskeli olacak. Covid-19 tanısı konulan, temaslı veya şüpheli olan adaylar farklı bina ve salonlarda sınava alınacak.

YKS'NİN İLK OTURUMU OLAN TYT BİTTİ! ÖSYM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, yaptığı açıklamada, "YKS 2020'nin birinci oturumu olan TYT tüm sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Böyle büyük bir sınavın ilk aşamasını tüm paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim" dedi.

YARINA DİKKAT! SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI TEKRAR UYGULANACAK

28 Haziran Pazar ise Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testleri (YDT) yapılacak. Alan Yeterlilik Testleri saat 10:15'te, Yabancı Dil Testi ise 15:45'te başlayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması pazar günü 09:30 ile 18:30 saatleri arasında uygulanacak. Sabah oturumlarında 10:00, öğleden sonraki oturumda ise saat 15:30'dan sonra gelenler sınav binalarına alınmayacak. ÖSYM sınavdan bir saat 15 dakika önce binalarda hazır olunması uyarısı yaptı.

BARAJ PUANLARI

Bu yılla sınırlı olmak şartıyla baraj puanları da aşağı çekildi. Baraj puanı TYT'de 150, AYT ve YDT'de 170 olarak belirlendi.

BAKAN KOCA VE İSTANBUL VALİSİ'NDEN SINAV ÖNCESİ UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sınavın ilk oturumunun başlamasına dakikalar kala Twitter'dan, "Hayat bir sınav. Bu onun 165 dakikası. En zor sorular bile kolay gelsin" derken, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da "Sevgili İstanbullular lütfen sessizlik" diye tweet attı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Xzzddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle kurallara uyulmadı normalde ateşimizi ölçerlerdi bunda o da olmadı
    Cevapla
  • TONTON TON 3 yıl önce Şikayet Et
    1. Okul sınavı neden eve yürüme mesafesinde olmuyor benim eve 3 okul yakın ben 10 km uzaklığa vermişler.. 2. Yap okul girişinde parmak izli sistemi öğrenci parmak bassın ordan görev li ekranda herşey i açık görsün yok kimliğin yok yok yolda unuttum işi olmaz nufus müdürlükleri de açık olmaz hani teknoloji e devlet sistemi kullanalım artık Bu iki madde olsa inanın her problem çözülür kimse sınava geç kalamaz Ayrıca sınava geç kalan öğrenci lerede çok kızıyorum neden geç kalırlar çık evden 1 saat önceden zaten senede 1 sınav önemli hayati sınav neden erken gitmezsiniz beden 1 gün önceden okulu teyit etmezsiniz Herkes e Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    .bir Hadisi serif ..zaman gelecek kisi elbisesini sakindigi kadar. Dinini sakin mayacak ...iste o gun bu gun .
    Cevapla
  • Barbaros 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşimin sınav yeri evimden 30 km uzaktaki okula çıktı. Hijyene maskeye dikkat ederek gittik, sınav süresince sosyal mesafe korunuyordu ki bir kaç kişinin tuvalet ihtiyacı doğdu. Çocuğunu eşini bekleyen insanlar en yakın cami olan okulun 50 mt yanındaki camiye gitti. Covit nedeniyle WC kapalı yazısı yapıştırmış ve kilitli. Bari sınav zamanı böyle yapmasınlar. Millet sağa sola yapsa covit olmasada başka bir hastalık olacak iki sınav daha geçerse.
    Cevapla
  • Kral 3 yıl önce Şikayet Et
    Nuklerr silahin yoksa kimse seni takmaz
    Cevapla
  • Fatihin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen neden bahsediyorsun o zaman git nukler olan yerde yasa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR