YÖK'ten Şehir Üniversitesi için karar

YÖK, faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesindeki öğrencilerin, garantör üniversite Marmara Üniversitesine aktarılmasına karar verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2020 21:22 GÜNCELLEME 30.06.2020 22:42 EĞİTİM
YÖK'ten Şehir Üniversitesi için karar
YÖK'ten Şehir Üniversitesi için karar

ÖK'ün internet sitesinde 2708 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesiyle ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı. Buna göre, İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine aktarıldığı anımsatıldı. "Öğrencilerin eğitim ve öğretim süreçleriyle ilgili kazanılmış hakları korunacak mıdır?" sorusu, "Öğrenciler, sınıf, dönem, kredi, süre vb. hususlarda kazanılmış hakları korunarak mağduriyet oluşmayacak şekilde Marmara Üniversitesinde öğrenimlerine devam edeceklerdir." ifadeleriyle yanıtlandı.

 

2708 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı İle Faaliyet İzni Kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Faaliyet izni kaldırılan İstanbul Şehir Üniversitesinin öğrencileri hangi üniversiteye aktarılmıştır?

-Öğrenciler garantör üniversite olan Marmara Üniversitesine aktarılmıştır.

-Öğrenciler, sınıf, dönem, kredi, süre vb hususlarda kazanılmış hakları korunarak mağduriyet oluşmayacak şekilde Marmara Üniversitesinde öğrenimlerine devam edeceklerdir.

-Öğrencilerin eğitim görecekleri kampüs Marmara Üniversitesinin yetkili kurulları tarafından belirlenecektir.

Öğrencilerin burs ve indirimleri devam edecek mi?

-Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan öğrencilerin burs ve indirim oranları devam edecektir. Konuya ilişkin tereddüt olması halinde üniversite kayıtları esas alınacaktır

Öğrencilerin öğrenim ücreti nasıl belirlenecektir?

-2547 Sayılı Kanunun Ek 11 inci maddesinde yer alan; “Öğrenciler, bursluluk durumları gözetilmek şartıyla eğitim-öğretim ücretlerini garantör üniversiteye ödemeye devam eder.” hükmü uyarınca faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun kayıtlı öğrencileri, her türlü eğitim öğretim ücretlerini, eğitime devam edecekleri garantör üniversitesine ödemeye devam eder. Eğitim öğretim ücretinin arttırılıp arttırılmaması, ilgili yılın TÜFE oranını geçmeyecek şekilde Garantör Üniversite olan Marmara Üniversitesi tarafından belirlenir.

Gelecek yıllara yönelik ödenmiş öğrenim ücretleri varsa ne olacaktır?

-Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun 2020-2021 eğitim öğretim yılı ve sonrası için eğitim öğretim ücretini peşin ödeyen öğrencilerin ödemesine ilişkin Üniversite kayıtları dikkate alınır. Tereddüt oluşması halinde banka dekontu, makbuz, hesap ekstresi veya pos cihazları tarafından üretilen evrak gibi belgeler gözönünde tutulur.

Diplomalar nasıl düzenlenecektir?

-Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunda kayıtlı olup Garantör Üniversitede eğitime devam ederek mezuniyete hak eden öğrencilerin diplomaları, Garantör Üniversitenin (Marmara Üniversitesi) ismi ile düzenlenecektir. Öğrencinin transkriptinde faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunda almış olduğu dersler belirtilir.

Devam edilen programın, garantör üniversitenin bünyesinde bulunmaması durumunda ne olacak?

-Faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumundaki mevcut programların, garantör üniversitede bulunmaması halinde, bu programlar Yükseköğretim Kurulu tarafından garantör üniversite olan Marmara Üniversitesinde açılır. Öğrencilerin faaliyet izni kaldırılan üniversitedeki eğitim ve öğretime ilişkin statüleri (bulunduğu dönem, azami süresi vb)mevcut mevzuat uyarınca devam eder.

Yabancı uyruklu öğrencilerin durumu ne olacak?

-Yabancı uyruklu öğrenciler de diğer öğrenciler gibi Garantör Üniversitede (Marmara Üniversitesi) kayıtlı olduğu programda eğitim ve öğretime devam edecektir.

Faaliyet izni kaldırılan öğrencilerin yatay geçiş hakkı var mıdır?

-Önlisans ve lisans öğrencileri “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine, lisasüstü öğrencileri ise “Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümlerine göre yatay geçiş ve özel öğrencilik işlemlerinden yararlanabilirler.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Baytarr 4 yıl önce Şikayet Et
    Saygın bir üniversite siyasi kine kurban gitti.futbol külüplerin bile borcu yapılandırılıyır
    Cevapla
  • Yiğidin Harman Yeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş niye Marmara Üniversitesi diğer özel üniversitelere aktarın yada Marmara Üniversitesinde okuyup Şehir Üniversitesi diploması alsınlar.
    Cevapla
  • Burhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu Müslümanım diyerek Müslüman olunmaz. Devletinin malını çalan haramisin sen. ( EĞER ÜNİVERSİTEYE TAHSİS EDİLMİŞ ARAZİNİN DEVRİNİ YAPMIŞSAN) Önce buna cevap ver. Yapmadım de. Yoksa sen 83 milyonun hakkına göz dikmiş bir haramisin.
    Cevapla
  • Fenerli 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci psikolojisi yönüyle hiç hoş olmadı maalesef
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    İsabet olmuş
    Cevapla
  • İsmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İsabet olmuş mu olmamış mı 5-10 sene sonra anlayacaksın Şu an anlayamazsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR