YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav sonuçlarının ilan edileceği tarih!

Üniversite sınavına katılan binlerce aday ve ailesi YKS sonuçları için ÖSYM’den gelecek habere odaklandı. Hayallerindeki üniversitede eğitim almak isteyen öğrenciler YKS sınav sonuçları tarihi için internette araştırma yapıyor. Peki YKS ne zaman açıklanacak? Sonuçlar ilan edildikten sonra öğrencilerin tercih süreci başlayacak. İşte YKS sınavı detayları…

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2020 12:36 GÜNCELLEME 15.07.2020 12:37 EĞİTİM
YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav sonuçlarının ilan edileceği tarih!
YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite sınav sonuçlarının ilan edileceği tarih!

ÖSYM sınav öncesi yayınladığı YKS kılavuzunda sonuçların ilan edileceği tarihi açıkladı. Adaylar AYT, TYT ve YDT  sınav sonuçlarını T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM AİS’ten görüntüleyebilecek. YKS sınav sonuçlarını bekleyen öğrenciler Temmuz ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde internette ki aramalarını hızlandırdı. Peki YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte YKS sınav sonuçları tarihi..

 

 

YKS SINAV SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda YKS sonuçlarının 28 Temmuz’da açıklanacağı paylaşıldı. Adaylar sınav sonuçlarını kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuç adresinden öğrenebilecek. 

YKS TERCİHLERİ HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

4 yıllık Lisans ve  2 yıllık ön lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar üniversite tercih tarihlerini araştırıyor. ÖSYM’den tercihlerin başlayacağı tarihe yönelik bir açıklama yapılmadı. Tercih işlemleri sonuçların ilan edildiği 28 Temmuz tarihinden sonra başlayacak. Sonuçların ilan edilmesinin ardından 2020 YKS tercih kılavuzu yayınlanacak. Kılavuzda yerleştirme ve tercih işlemlerinin detayları belli olacak.

 

 

YÖK BARAJ PUANLARINI AŞAĞIYA ÇEKTİ!

YÖK yaptığı açıklamada TYT’de baraj puanın 150, AYT ve YDT sınavlarının baraj puanlarını 170’e çekildiğini açıkladı.  TYT’de 150 ve üzeri puan alan öğrenciler, TYT puanı ile öğrenci alan üniversiteleri tercih edebilecek. TYT sınavından en az 150 puan alan öğrenciler meslek yüksekokulu ve ön lisans programlarını tercih edebilecek. programlarını tercih edebilecek. AYT ve YDT sınav puanlarıyla üniversite tercihi yapacak adayların sınavlardan en az 170 puan alması gerekecek.