Düzce 2020 nitelikli okullar taban puanları ve LGS yüzdelik dilimleri

Düzce lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri LGS tercihi yapacak adaylar tarafından araştırılıyor. LGS tercihleri 20 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Peki Düzce 2020 lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı mı? İşte MEB tarafından açıklanan Düzce nitelikli okullar taban puanları ve yüzdelik dilimleri…

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2020 13:13 GÜNCELLEME 18.07.2020 13:13 EĞİTİM
Düzce 2020 nitelikli okullar taban puanları ve LGS yüzdelik dilimleri
Düzce 2020 nitelikli okullar taban puanları ve LGS yüzdelik dilimleri

Düzce lise taban puanları LGS tercihleri öncesi yaşadıkları şehirdeki liseleri tercih etmek isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. MEB LGS tercih ve yerleştirme kılavuzunu öğrencilerin erişimine açtı. LGS tercihleri 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bizde sizler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en son yayınlanan güncel verilere göre Düzce ilinde eğitim veren liselerin taban puanlarını ve yüzdelik dilimlerini hazırladık. Peki Düzce 2020 lise taban puanları açıklandı mı? İşte Düzce okul kontenjanları ve yüzdelik dilimleri…

 

2020 DÜZCE LİSE  TABAN PUANLARI

İl İlçe Okul Adı Okul Türü Dil En Düşük Yüzdelik Dilim (%) En Yüksek Yüzdelik Dilim (%)

 

DÜZCE MERKEZ Düzce Fen Lisesi Fen Lisesi İngilizce 3,45 0,26

DÜZCE MERKEZ Düzce Turgut Özal Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi İngilizce 8,37 3,45

DÜZCE MERKEZ Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce 14,25 0,01

DÜZCE AKÇAKOCA Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce 17,84 8,51

DÜZCE MERKEZ Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anadolu Teknik Programı İngilizce 26,85 8,74

DÜZCE MERKEZ Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anadolu Meslek Programı İngilizce 28,72 12,36

LİSE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

LGS tercihleri kılavuzda belirtilen tarihe göre 20-29 Temmuz tarihleri arasında https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

LGS TERCİHLERİ SONRASI YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİ NE OLACAK?

Sınavla ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleşemeyen öğrenciler İl/ İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvurmaları durumunda yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan kontenjan durumları uygun olanlara 24-26 Ağustos’ta komisyon tarafından yerleştirilecek. LGS tercihi yapmayan veya tercihleri sonucu yerleşemeyen adaylar Açık lise, imam hatip ya da meslek liselerine ya da özel okullara yerleştirilebilecekler.

LGS TERCİHLERİ  DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ? 

Lise tercihleri okul müdürlükleri tarafından elektronik ortam üzerinden onaylanacak. Düzeltmeler ise elektronik onaylama işleminden önce yapılarak işlem tamamlanacak.Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süresi içinde okul müdürlüğüne başvurup, düzeltme veya iptal talebinde bulunabilecek.