YKS 2020 sonuçları açıklandı! ÖSYM sürpriz yaptı... TIKLA/ÖĞREN

Son dakika: YKS sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden 27 Temmuz Pazartesi sabahı erişime açıldı. ÖSYM takvimine göre 28 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen YKS 2020 sonuçları, böylelikle bir gün sürpriz şekilde önce öğrencilerin erişimine açılmış oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2020 09:39 GÜNCELLEME 28.07.2020 08:21 EĞİTİM
YKS 2020 sonuçları açıklandı! ÖSYM sürpriz yaptı... TIKLA/ÖĞREN
YKS 2020 sonuçları açıklandı! ÖSYM sürpriz yaptı... TIKLA/ÖĞREN

Adaylar, YKS sonuçları kapsamında açıklanan TYT, AYT ve YDT sonuçlarını TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile görüntüleyebilecek. 

...YKS SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

YKS sonuçları 27 Temmuz Pazartesi günü saat 07.30 itibariyle açıklandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulan YKS 2020 sonuçları, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) ya da sonuç açıklama sayfası üzerinden kimlik bilgileri girilerek öğrenilebilecek.

ÖSYM, sınav sonuçları duyurusunu şu ifadelerle yaptı;

"27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına  27 Temmuz 2020 tarihinde saat 07.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler." 

Son dakika: YKS 2020 sonuçları açıklandı!

BİRİNCİLER BELLİ OLDU

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 aday birinciliği paylaştı.

YKS'nin AYT oturumunda birinci, sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya'dan çıktı.

YKS'nin YDT oturumunda 4 aday İstanbul'dan, 1 aday da Niğde'den birinciliği paylaştı.

Son dakika: YKS sonuçları açıklandı! SINAV SONUCU GÖRMEK İÇİN FOTOYA TIKLAYINIZ...

 


YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

GÖZLER YENİDEN YAYIMLANACAK YKS TERCİH KILAVUZUNDA

Geçtiğimiz hafta ön bilgilendirme amacıyla adayların erişimine açılan 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, YKS sonuçları sonrasında son hali ile yeniden paylaşılacak. Öğrenciler, yayımlanmasının ardından YKS tercih kılavuzunu ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden edinebilecek. 

AYT'YE 1 MİLYON 788 BİN 694 ADAY BAŞVURDU

YKS 2020 için bu yıl 2 milyon 437 bin 111 aday başvurdu. İkinci aşama olan AYT sınavına başvuran aday sayısı ise 1 milyon 788 bin olarak açıklandı. 

TYT TERCİHİ İÇİN 150, AYT TERCİHİ İÇİN 170 PUAN ÜZERİ ALMAK YETERLİ OLACAK

Adaylar, YKS tercih kılavuzunda yer alan ön lisans programlarını, 2020-TYT’de 150 ve üzeri puan almaları halinde tercih edebilecek. yükseköğretim programlarını ise 2020-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 170 ve daha fazla puan alan almaları halinde yapabilecek.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Olacak 3 yıl önce Şikayet Et
    Memlekete boş adamda lazım :(
    Cevapla
  • Cuma pazarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoban niçin yüksek puan alıyor biliyormusun İnternet yok oyun yok Facebook yok sosyal medyada yok televizyon yok zengin dizileriyok insanlar sadece geleceği için çalışıyo hem geçimini sağlayan güzel insanlar unutma çobanlık peygamber mesleği konuşurken dikkat edin
    Cevapla
  • vechi 3 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz çobanlık yaptık. ama kötü puan aldım ve dediklerinizdende hiç bir şey yok. mesele beyin meselesi. yüksek puan alanların yüzde doksanında akıllı telefon ve telefonda da söylediğiniz tüm uygulamalar mevcut. ha unutmayın peygamberimiz zamanında çobanlığı herkes yapardı. anlayacağınız çobanlığın öyle kutsal bir tarafı yok.
    Cevapla
  • kutup yıldızı 3 yıl önce Şikayet Et
    bravo size gerçekten yüzde yüz katılıyom.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamiyorum yillardir birinci çoban çikiyor ben ösymenin şeffafligina inanmiyorum yalan dolan çocuk dersaneye gidiyor okul birincisi oluyor kafa süper çalişiyor birinci olamiyor çoban 1. Oluyor bizde bunu yedik birakin artik bu yalanlari o kadar çocugun hakki yendi yaziklar olsun
    Cevapla
  • oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    sendeki bu beyinle sana sondan birincilik bile fazla gelir birde ismine osmanlı torunu yazmıs :) öfff öfffffffff
    Cevapla
  • kutup yıldızı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yalanı ya sen çok mu biliyorsun çobanlık yapan 1. olamıyor diye bir kural mı var . ben de çobanlık yaparak okuyorum ve okulda da bir sürü derecelerim var ve inşallah 2022 de de yks 1. si olucam. sen olamadıysan bize ne.
    Cevapla
  • Hayret 3 yıl önce Şikayet Et
    100 bin e yakın sırama ile ne okunur nereye girilir ki yazıklar olsun
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    nankörlük etme.
    Cevapla
  • Cumhur 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun milli egitim osym bu nedir ya hakkımızı yediniz gene kimler nerelere geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR