ÖSYM 2020 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıt tarihleri belli oldu!

Üniversite tercihlerini tamamlayan adaylar YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. Hayal kurdukları üniversite ve bölümlerde eğitim görmek isteyen üniversite adayları YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. ÖSYM yayımladığı tercih kılavuzunda üniversite kayıt tarihlerini verdi. YKS tercih sonuçları ÖSYM AİS üzerinden öğrenilecek….

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 15:58 GÜNCELLEME 17.08.2020 15:58 EĞİTİM
ÖSYM 2020 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıt tarihleri belli oldu!
ÖSYM 2020 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite kayıt tarihleri belli oldu!

Üniversite öğrencisi olmak isteyen binlerce aday ÖSYM’den yapılacak YKS tercih sonuçları açıklamasına kilitlendi. 4-16 Ağustos tarihlerinde yerleşmek istedikleri bölüm ve üniversiteleri seçen adaylar sonuçlar için bekleyişe geçti.  Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 31 Ağustos -4 Eylül tarihleri arasında 2020-2021 üniversite kayıt işlemleri başlayacak. Üniversite yerleştirme sonuçlarını adaylar ÖSYM Aday İşlemleri üzerinden T.C kimlik ve şifresiyle öğrenebilecek. Peki YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? İşte ÖSYM tarafından açıklanacak YKS yerleştirme sonuçları tarihi...

 

 

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yılda üniversite tercih sonuçları 29 Temmuz tarihinde sona ermiş, sonuçlar ise 6 Ağustos’ta öğrencilerin erişimine açılmıştı. YKS tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

 YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

 

 

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

2020 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının (6 Ağustos) ardından 2 hafta sonra üniversite kayıt işlemleri elektronik olarak yapılmaya başlanmıştı. YKS yayınladığı kılavuzda kayıt işlemlerinin 31 Ağustos- 4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacağı duyurdu. İşte yayımlanan kılavuzdaki bilgiler;

"YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların,
kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. "

MEZUN OLAMAYIP ÜNİVERSİTE KAZANAN ADAYLAR DİKKAT!

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR