KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2020 Kredi ve Yurtlar kurumu başvuru tarihleri!

KYK yurt başvuru tarihleri öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Devlet tarafından verilen yurt imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını araştırıyor. KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Peki KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor? Yurt başvurusunda bulunacak adaylar için KYK başvuru tarihleri...

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2020 11:09 GÜNCELLEME 22.08.2020 11:10 EĞİTİM
KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2020 Kredi ve Yurtlar kurumu başvuru tarihleri!
KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2020 Kredi ve Yurtlar kurumu başvuru tarihleri!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen yurt desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler 2020-2021 eğitim yılı öncesinde KYK yurt başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Her yıl belirlenen kontenjanlara göre adaylar devlet yurtlarına yerleştiriliyor. Yurt çıkacak öğrenciler mal varlığı, maddi durum, uzaklığa göre belirleniyor. Pandemi sebebiyle bu yıl KYK yurtlarında yatak sayıları azaltılacak ve maske kullanılacak. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın üniversitelerin açılış tarihini vermesinin ardından adaylar KYK yurt başvurusu ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte e-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların tarihleri ve yurtlarda bu yıl alınacak önlemler...

 

 

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından henüz yurt başvuru tarihleri duyurulmadı. Geride bıraktığımız 2019 yılında yurt başvuruları 19 Ağustos’ta başlamış, 26 Ağustos tarihinde sona ermişti. Bu yıl yurt başvurularının YKS yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasından sonra başlaması bekleniyor.

YURTLARDA SALGIN ÖNLEMLERİ ALINACAK!

Pandemi sürecinde karantinada olması gereken kişilere tahsis edilen Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde şu tedbirler alınacak:

 Yurtlarda kalacak kişi sayısı her 6 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak.

- Odalardaki yatakların sayısı azaltılacak. Ranza sistemi kaldırılacak.

- İçeride maskesiz dolaşmaya izin verilmeyecek.

- Ortak kullanım alanlarında fiziki mesafe kuralına dikkat edilecek. Ortamların sık sık havalandırılması sağlanacak.

- Öğrenciler ile personelin yurda giriş-çıkış gün ve saatleri kaydedilecek. Yurdun girişinde ateş ölçümü yapılacak.

- Kurye, kargo görevlisi gibi kişilerin alınmayacağı yurtlara misafir de kabul edilmeyecek.

- Odalarda kalan öğrenci sayısına göre yeterli tuvalet ve banyo sağlanmaya çalışılacak.

- Yemekhaneler fiziki mesafeye uygun hale getirilecek. Gerekli durumlarda yemek saatleri uzatılarak mesafe korunacak.

- Yemek servisinde bütün araç-gereçler her kullanım sonrasında bulaşık makinesinde en az 60 derecede yıkanacak.

- Ortak kullanımda bulunan zeytinyağı, limon sosu, tuz, nar ekşisi gibi ürünler kaldırılacak. Tuz ve baharatlıklar tek kullanımlık şeklinde verilecek.

- Yurt içinde yer alan kantin ve kafeteryalara alınacak kişi sayısı, çalışanlar ve öğrenciler dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde hesaplanacak.

- Açık ürünlerin paketlenerek satılması, öğrencilerin bu ürünlere dokunması engellenecek.

KYK YURT ÜCRETLERİ ZAMLANDI MI?

2020-2021 eğitim yılı öncesinde KYK yurt ücretlerinin zamlanmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.KYK yurt ücretleri , tam KYK ve yarı özel KYK olmasına göre değişiklik gösterebilir. 2019 Ağustos ayı itibariyle açıklanan oranlara göre KYK olarak adlandırılan yurtların ücretleri 200 TL’den başlarken, yarı özel KYK yurtlarının aylık ücreti 340 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Öğrenciler kayıt olurken yurda 1 aylık depozito ücreti yatırmak zorundadır. Yurttan ayrılırken öğrencilere verdikleri depozito ücreti geri teslim edilmektedir. Yurt ücretinin bir yıllık peşin ödenmesi durumunda yüzde 20 oranında indirim yapılmaktadır.

KYK YURTLARINDA ÖNCELİK KİME VERİLİYOR?

KYK yurt başvurusu yapan öğrencilerin başarı durumu, sosyal ve gelir durumu ile ilgili sunduğu bilgiler 11 farklı kurumdan elektronik teyit edilerek değerlendirilmektedir. KYK yurtlarında seçim sürecinde bazı adaylar önceliklidir. İşte “öncelikli öğrenciler kategorisinde yer alan öğrenciler;

Şehit ve gazi çocuğu, gaziler,
%40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
Lise ve dengi öğrencilerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında kalarak tamamlayanlar veya devlet koruması altında olan öğrenciler,
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
Lisanslı Milli veya Amatör sporcular,
Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR