Öğretmen seminerleri uzaktan (online) mı yapılacak? MEB Ağustos ayı mesleki çalışma tarihleri!

Öğretmen seminerleri online mı yapılacak? sorusunun yanıtını 1 milyon öğretmen tarafından merak ediliyor. MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini yayımladı. Yeni dönem öncesinde öğretmenler okullarda alınacak tedbirler ve önlemler hakkında bilgilendirilecek. Peki öğretmen seminerleri ne zaman yapılacak? İşte MEB Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen semineri açıklaması….

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2020 12:08 GÜNCELLEME 22.08.2020 12:08 EĞİTİM
Öğretmen seminerleri uzaktan (online) mı yapılacak? MEB Ağustos ayı mesleki çalışma tarihleri!
Öğretmen seminerleri uzaktan (online) mı yapılacak? MEB Ağustos ayı mesleki çalışma tarihleri!

Okulların açılma tarihinin belirlenmesinin ardından gözler yapılacak öğretmen seminerlerine çevrildi. MEB Bakanlığı seminerlerin 24-28 Ağustos tarihi aralığında yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamayla birlikte öğretmenler seminerler yüz yüze imkanlarla mı yoksa, uzaktan mı yapılacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü seminerlerin nasıl yapılacağını duyurdu. İşte MEB Bakanlığına bağlı olarak çalışan yöneticiler ve öğretmenlerin katılım göstereceği mesleki çalışma detayları…

 


ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı açılış dönemi mesleki çalışma programını, eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla 24-28 Ağustos tarihinde düzenleneceği duyuruldu.

 


ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ UZAKTAN MI YAPILACAK?

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında çalışan öğretmen ve yöneticilerin katılacağı öğretmen seminerleri okullarda düzenlenecek. İşte Milli Eğitim Bakanlığından yapılan öğretmen semineri açıklaması;

"2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Dönemi Mesleki Çalışma Programı, 24 - 28 Ağustos tarihleri arasında bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerimizin katılımıyla, okullarımızda gerçekleştirilecektir. Çalışma programına ilişkin ayrıntılar ayrıca duyurulacaktır"

60 YAŞ ÜZERİ VE KRONİK HASTALAR İDARİ İZİNLİ SAYILACAK!

Milli Eğitim Bakanlığının 1 Haziran 2020 tarihli kararına göre kronik rahatsızlığı olan öğretmenler idari izinli sayılacak. 24 ve 28 Ağustos tarihlerinde düzenlenen seminere, kronik hastalığı olan öğretmenlerin katılmamaları için Cumhurbaşkanlığı da Resmi Gazete'de genelge yayınlandı. 29 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete'de ise 60 yaş üstü ve kronik hastalığı olan personeller idari izinli olarak belirtilmişti.Yönetici pozisyonunda olan öğretmenler için bu durum geçerli olmayacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR