Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS açıklaması! İkinci nakil sonuçlar belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonucuna göre, öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleşti.

ABONE OL
GİRİŞ 24.08.2020 11:26 GÜNCELLEME 25.08.2020 09:28 EĞİTİM
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS açıklaması! İkinci nakil sonuçlar belli oldu
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan LGS açıklaması! İkinci nakil sonuçlar belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

 

LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonucuna göre, öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleşti.

YERLEŞTİRME SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2020 LGS kapsamındaki merkezi yerleştirme sürecinin 2. nakil sonuçlarının açıklanması ile birlikte tamamlanmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 

Bu sene LGS kapsamında liselere yerleştirmelerde hem öğrenci sayısı artışının hem de Kovid-19 salgın sürecinin iki önemli dezavantaj olduğuna işaret eden Özer, "Özellikle 8. sınıf öğrenci sayısında yaklaşık 500 binlik öğrenci artışının sisteme yüklediği aşırı yük, yerel olarak tüm illerdeki kayıt bölgelerinde her lise türünde yeterli kontenjan oluşturmamızla rahatlıkla çözüldü. 2019 yılında da olduğu gibi yerleştirme sürecinin merkezi yapılan kısmı başarılı bir şekilde tamamlandı ve yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda öğrencilerin yüzde 98'i tercih ettikleri okullara yerleştiler" diye konuştu.

"SÜREÇ SONUNDA HERKES YERLEŞTİRİLECEK"

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, ikinci yerleştirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca  başvuruların bugünden itibaren 26 Ağustos'a kadar alınacağını ve 28 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını söyledi.

MESLEKİ EĞİTİME YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISINDA 2018'E GÖRE YÜZDE 63 ARTIŞ

Öğrencilerin, mesleki eğitime yönelimlerinin giderek arttığının altını çizen Özer, şunları kaydetti: "Son iki yılda mesleki eğitimde yapılan iyileştirmeler artık öğrencilerimizin de dikkatini çekti. 2020 yılında hem mesleki eğitim öğrenci sayısında hem de mesleki eğitimde başarı dilimlerinde ciddi iyileşme oldu. 2020 yılında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısı 446 bin 632'ye yükseldi. Böylece 2020 yılında mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısında 2019 yılına göre yüzde 50'lik bir artış sağlanmış oldu. 2018 yılına göre ise mesleki eğitimde öğrenci sayısı artışı yüzde 63. Sadece öğrenci sayısında ciddi artış olmadı, aynı zamanda sınavla öğrenci alan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin taban ve tavan puanlarında da önemli artışlar gerçekleşti. Sonuç olarak attığımız adımlar meyvelerini verdi."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • Özelif 3 yıl önce Şikayet Et
    Açıkta kaldık 3 seçimdir bir okula yerleşemedik komisyona gittim komisyonun sunduğu okullar imam hatip ve meslek lisesi oldu anadolu lisesi sadece 2 tane onlarda en kötü okullar kontenjan olmaması bizim sorunumuz olmamalı kızımın diploma puanı 90 çok kötü bir çocuk değil yani
    Cevapla
  • Döndü Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Açıkta kalan öğrenciler ne olacak?
    Cevapla
  • Ahmet Tayip Özel 3 yıl önce Şikayet Et
    Nitelikli ve proje okulları için bugün itibaren özel okullara geçiş oldu .çünkü iade parası özel okulların yeni açıklandı . Bu okullar için yeniden bi istek hakkı konulması gerekir lütfen yetkililer duyurulsun.
    Cevapla
  • Mürvet 3 yıl önce Şikayet Et
    Lgs de en fazla malatyalı öğrenciler mağdur oldu. Büyükşehir olmasına rağmen normal şehirlerden bile çok çok az nitelikli lise var üstelikte kontenhanlar çok çok kısıtlı. Anlaşılıyorki malatyada özel okul çok fazla olduğu için milli eğitim müdürü öğrencileri oralara yönlendirmek için özellerle anlaştı herhalde.
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Halen açıkta kalan öğrenci var. Buna çözüm bulmak lazım.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR