YÖK Başkanı Saraç: Doluluk oranları arttı

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir mesaj yayımlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl üniversitelerin doluluk oranlarının arttığını vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2020 18:46 GÜNCELLEME 26.08.2020 18:46 EĞİTİM
YÖK Başkanı Saraç: Doluluk oranları arttı
YÖK Başkanı Saraç: Doluluk oranları arttı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Saraç, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarıyla ilgili verilere dayalı analiz ve değerlendirmeler sonucunda bir rapor hazırladıklarını duyurdu. Başkan Saraç, raporda Yeni YÖK olarak ilk kez 2018 yılında uygulamaya başlattıkları YKS’nin kurgusundaki sağlamlık ve rasyonel kontenjan planlamasının bu yılki yerleştirme sonuçlarında olumlu sonuçlar ürettiğini belirtti. YÖK Başkanı, şu ifadeleri paylaştı:

 

“Bu yıl da geçen yıl gibi, Devlet, Vakıf, KKTC üniversitelerimizde, lisans, önlisans, örgün, açıköğretim programlarımızda, bütün başlıklarda ve kategorilerde “doluluk oranları” önemli kabul edilecek bir düzeyde artmıştır. 2020 YKS Yerleştirme sonuçları kamuoyu önünde daha önce beyan ettiğimiz hedeflere tam olarak uygunluk göstermektedir. Bizleri gururlandıran bu başarının arkasında veriye dayalı bilimsel zeminde sürdürülen büyük bir gayret, tecrübe, liyakat ve ehliyet anlayışı vardır. "Yeni YÖK" artık günlük rutin işlerden ziyade üst düzey planlama ve projelere, yükseköğretim politikalarına yönelmektedir. Bu olumlu tablodan da cesaret alarak inşallah önümüzdeki günlerde yine "kalite" odaklı, yine "cesaretli" ve yine "kararlı" yeni adımlar atacağız. Sıra dışı ve zor şartlar altında bu sınavı gerçekleştiren ÖSYM’nin bütün yetkililerine teşekkür ederim. Öğrencilerimiz için sonuçların hayırlı olmasını diliyorum.”

YERLEŞTİRME SONUÇLARI RAPORU YAYIMLANDI

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR