Sağlık Bilimleri Üniversitesi tercih rekoru kırdı

Türkiye’nin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (SBÜ) lisans ve ön lisans programı kontenjanlarının tamamen dolduğu bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.08.2020 19:00 GÜNCELLEME 26.08.2020 19:00 EĞİTİM
Sağlık Bilimleri Üniversitesi tercih rekoru kırdı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi tercih rekoru kırdı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere sosyal medya hesabından seslenen SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “Sağlık Bilimleri Üniversitesini tercih ederek “SBÜ Ailesi”ne katılan siz değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Verdiğiniz karar başta kendiniz olmak üzere, aileniz ülkemiz, memleketimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Aramıza hoş geldiniz” dedi.

 

Rektör Erdöl 2020-YKS sonuçlarına göre öğrenci kontenjanlarının tamamen dolmasını öğrencilerin ve velilerin teveccühü ve iltifatı olarak gördüklerini söyledi.

Sonuçların gerek üniversite gerekse sağlık camiası için son derece mutluluk verici olduğunun altını çizen Erdöl, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

"2020-YKS sonuçlarına göre yakaladığımız %99.97 olan doluluk oranını büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu durumu ülkemizin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olmamızın doğal bir neticesi olarak değerlendiriyorum. En önemlisi ülkemizde sağlık alanında yoğun talep gören mesleklere yönelik fakülte, bölüm ve programları açmamız, bu bölüm ve programlarda yüzde 100 doluluk oranını elde etmemiz, büyüme stratejimizin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Üniversitemize yerleşerek SBÜ öğrencisi olma hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu gelişmede emeği geçen ve katkısı olan SBÜ ailesinin tüm mensuplarına ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, üniversitemize ve sağlık camiasına hayırlı olmasını diliyorum."

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl

YORUMLAR 1
  • Mehmet Poyraz 3 yıl önce Şikayet Et
    Başarılar diliyorum SBÜ değerli rektörü Prof. DR.Cevdet Erdal Bey efendiyi dinledikten sonra araştırma yaptık ve istiyerek tercih ettik.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR