YÖK üniversitelerle ilgili kararını verdi! 2020-2021 yılında bahar dönemi uzaktan eğitim...

Üniversiteler ne zaman açılacak? Sorusunun yanıtı öğrenciler ve aileler tarafından merak ediliyordu. YÖK üniversitelerle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Sağlık Bakanlığı üniversitelerle ilgili verdiği tavsiye kararında üniversitelerin online eğitim vermesini talep etti. Peki üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? İşte Yükseköğretim Kurulu’nun üniversitelerle ilgili verdiği karar…

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 10:47 GÜNCELLEME 05.09.2020 10:47 EĞİTİM
 YÖK üniversitelerle ilgili kararını verdi! 2020-2021 yılında bahar dönemi uzaktan eğitim...
YÖK üniversitelerle ilgili kararını verdi! 2020-2021 yılında bahar dönemi uzaktan eğitim...

Üniversiteler Mart ayında salgın nedeniyle eğitime ara vermişti. Öğrenciler bahar dönemini uzaktan eğitim imkanlarıyla tamamlandı. Üniversitelerin açılıp açılmamasıyla ilgili Yükseköğretim Kurulu’nun nasıl bir karar vereceği aileler ve öğrenciler tarafından araştırılıyor. Yeni eğitim dönemi öncesinde YÖK üniversitelerden akademik takvimlerini planlamalarını istedi. Üniversitede yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin bir arada uygulandığı karma eğitim modelinin uygulanabilmesi için hazırlıklar devam ediyor. YÖK üniversitelerle ilgili kararını açıkladı. İşte detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI ONLİNE DEVAM EDİLMESİNİ İSTEDİ!

Sağlık Bakanlığı, YÖK'e gönderdiği tavsiye raporunda üniversitelerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitimin online devam edilmesini istedi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “YÖK olarak, üniversitelerimizin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istedik.” ifadesini kullandı. Açıklamasının devamında kampüslerdeki  öğrencilerin seyreltilmesi ve hareketliliğin azaltılmasının önemli olduğunu vurgulayan Saraç  “Üniversitelerimize karar alma süreçlerinde geniş imkan tanıdık. Böylece üniversitelerimizin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri mümkün hale geldi. Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek.”dedi.

 

 

KARMA EĞİTİM MODELİ NEDİR? 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada YÖK Başkanı Saraç Türk Yükseköğretim sistemine bu vesile ile getirilen karma modelin (hibrit) hayırlı olması temennisinde bulunmuştu. Yapılan açıklamanın ardından üniversite eğitimlerini sürdürecek öğrenciler karma eğitim modelinin nasıl uygulandığını araştırmaya başladı. Karma eğitim sisteminde öğrenciler hem örgün hem de uzaktan eğitim sistemi ile ders işlemeye devam edecek. YÖK’ün yaptığı açıklamaya göre üniversiteler normal veya uzaktan eğitim sistemlerini kendileri belirleyecek. 

ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

16 Mart tarihinden itibaren kapalı olan üniversitelerde ikinci dönem uzaktan eğitim imkanlarıyla tamamlanmıştı. Öğrenciler derslere uzaktan eğitim imkanlarıyla katılırken  final sınavları ödev veya online olarak gerçekleştirildi. 2020-2021 eğitim yılına daha hazırlıklı girmek isteyen Yükseköğretim Kurumu devlet üniversitelerinde 20 Uzaktan Eğitim Merkezi kurdu. YÖK Başkanı Saraç uzaktan eğitim birimi bulunmayan devlet üniversitesi kalmadığını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamasında Yükseköğretimde dijitalleşmesinin önemine dikkat çeken Saraç”  Geleceğin yükseköğretiminde dijitalleşmenin önemini gittikçe artıracağı güçlü beklentisinden de hareket ederek bütün üniversitelerimizde bu merkezlerin kurulması ve hızlı bir şekilde yetkinlik kazanması maksadıyla bugün 20 devlet üniversitemizde daha Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurduk. “ dedi.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI UZATILDI!

Yükseköğretim Kurumu yaptığı açıklamada öğrencilerin talepleri doğrultusunda üniversite kayıt tarihlerinin uzatıldığını duyurdu. İşte 2020 Üniversite yeni kayıt tarihleri;

"YÖK olarak, Başkanlığımıza öğrenciler tarafından iletilen talepler doğrultusunda 2020- YKS kayıt tarihlerinin öğrencilerin lehine olacak şekilde uzatılmasına karar verilmiştir. Buna göre; yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen başvuracak adayların 5 Eylül 2020 Cumartesi saat 17.00'ye kadar, elektronik kayıt (e-kayıt) yaptıracak adaylar için 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 23.59'e kadar, kayıt işlemlerini yaptırabilmesi kararı alınmıştır" 

KYK YURTLARINDA YENİ DÖNEM ÖNCESİ ALINACAK TEDBİRLER!

Salgın hastalık sürecinde karantinada olması gereken kişilere Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı KYK yurtları tahsis edilmişti. 2020-2021 eğitim yılı öncesinde üniversite öğrencilerinin kalmaya hazırlandığı KYK yurtlarında alınacak tedbirler belli oldu.

 

Yurtlarda kalacak kişi sayısı her metrekareye bir kişi olacak şekilde sonlandırıldı. Odalardaki yatak sayısı azaltılacak ve ranza sistemi kaldırılacak. Yurtlarda öğrencilerin ve görevlilerin maskesiz dolaşmasına izin verilmeyecek. Lavabo, banyo, yemekhane gibi ortak kullanım alanlardaki fiziki mesafe kurallarına dikkat edilecek.Öğrenciler ile personelin yurda giriş-çıkış gün ve saatleri kaydedilecek. Yurdun girişinde ateş ölçümü yapılacak. Yemekhaneler fiziki mesafeye uygun hale getirilecek. Gerekli durumlarda yemek saatleri uzatılarak mesafe korunacak. İşte devlet yurtlarında alınacak diğer önlemler;

- Kurye, kargo görevlisi gibi kişilerin alınmayacağı yurtlara misafir de kabul edilmeyecek.

- Odalarda kalan öğrenci sayısına göre yeterli tuvalet ve banyo sağlanmaya çalışılacak.

- Yemekhaneler fiziki mesafeye uygun hale getirilecek. Gerekli durumlarda yemek saatleri uzatılarak mesafe korunacak.

- Yemek servisinde bütün araç-gereçler her kullanım sonrasında bulaşık makinesinde en az 60 derecede yıkanacak.

- Ortak kullanımda bulunan zeytinyağı, limon sosu, tuz, nar ekşisi gibi ürünler kaldırılacak. Tuz ve baharatlıklar tek kullanımlık şeklinde verilecek.

- Yurt içinde yer alan kantin ve kafeteryalara alınacak kişi sayısı, çalışanlar ve öğrenciler dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde hesaplanacak.

- Açık ürünlerin paketlenerek satılması, öğrencilerin bu ürünlere dokunması engellenecek.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Zor.hayat.zor 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virus mahvetti hayati.seminerlerde bile öğretmenler virus kapıyor. Okul açılınca çok buyuk risk.
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Online eğitim pandemi varken en mantiklisi. Hocalar içinde tehlikeli bir durum. Kayseri'de 3 ogretmen vefat etmiş.Allah rahmet etsin
    Cevapla
  • mühendis 3 yıl önce Şikayet Et
    Online eğitimde ister istemez dersten nasıl geçildiği aşikardır. Eeeee yüzyüze sınav nasıl geçilyormuydu. Dua edinde bu musibet kalksın yeter ki?
    Cevapla
  • Asena 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerekli önlemler alınarak yüz yüze eğitim olması gerekir. Buna göre alt yapı düzenlemeleri yapılmalı. ONLINE olarak eğitim çok yetersiz. Umarım en kısa zamanda yapıcı çözümler bulunur.
    Cevapla
  • Ogrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Ogrenci. Kesinlikle guz donemi onlayn olmali hocalar ve ogrenciler icin buyuk risk Ben istanbulda okuyorum ve guz donemi yuzyuze olursa vakalarin bu cok artmasi beni kokutuyor ve gitmek istemiyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR