Okul kitapları ne zaman dağıtılacak? MEB 2020-2021 eğitim yılı ders ve çalışma kitapları…

MEB Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı akademik takvimini açıkladı. Öğrenciler 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile ders başı yaparken yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihinde başlayacak. Eylül ayına gelinmesiyle birlikte öğrenciler okul ve ders kitaplarının ne zaman dağıtılmaya başlanacağını araştırıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk okul kitaplarının verileceği tarihi açıkladı…

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2020 11:08 GÜNCELLEME 03.09.2020 11:10 EĞİTİM
Okul kitapları ne zaman dağıtılacak? MEB 2020-2021 eğitim yılı ders ve çalışma kitapları…
Okul kitapları ne zaman dağıtılacak? MEB 2020-2021 eğitim yılı ders ve çalışma kitapları…

31 Ağustos tarihi itibariyle öğrenciler EBA TV ile uzaktan eğitim derslerine başladı.  Online eğitim ile geçtiğimiz dönemden kalan eksik konuları tekrar eden öğrenciler öğretmenlerle canlı ders işliyor. MEB Bakanlığından yapılan açıklamaya göre yüz yüze eğitim 21 Eylül tarihinde başlayacak. Yüz yüze eğitimin başlamasına kısa bir kala ders kitaplarının dağıtılacağı tarih öğrenciler tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu yıl öğrencilere ders kitaplarının dışında öğrenci çalışma kitaplarınında verileceğini duyurdu. İşte okul kitaplarının verileceği tarih ve Bakan Ziya Selçuk’un açıklamaları…

 

OKUL KİTAPLARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada ders kitaplarının basım işlemlerinin 2 ay öncesinde bittiğini ve okullara dağıtıldığını açıkladı. Ders kitaplarının  yüz yüze eğitimin başladığı 21 Eylül tarihinde öğrencilere teslim edilmesi bekleniyor.

 

ÖĞRENCİLERE ÇALIŞMA KİTAPLARI VERİLECEK!

Bakan Selçuk, öğrenciler veliler ders kitabının dışında kitap ihtiyac duyduğunu vurguladı. Bu eksiklikle ilgili araştırma yaptıklarını belirten Eğitim Bakanı “ Ders kitabının dışında neye ihtiyaç duyuyorsanız bununla ilgili size somut olarak bir öğrenci çalışma kitabı vereceğiz.' Bütün ilkokul öğrencilerimize bu kitaplar somut olarak kendilerine dağıtılmış olacak. Ders kitapları da geçen hafta itibarıyla çok büyük ölçüde dağıtıldı. Okullara gönderildi. Orada hiçbir sorunumuz yok çünkü kitapları 2 ay öncesinden bitirmiştik zaten." dedi.

81 İLDE EBA DESTEK NOKTASI KURULDU!

Ziya Selçuk, 81 ilde kurulan EBA destek noktalarının açılış ve tanıtımını Ankara'da Ahmet Kabaklı Ortaokulu'ndaki EBA destek noktasında öğrenci ve öğretmenlerle birlikte yaptı.

Açılışta uzaktan eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Selçuk, uzaktan eğitim sürecinde teknolojiye erişim eksikliği ve bazı internet bağlantı sorunu yaşayan öğrencilerin olduğunu bildiklerini, kırsal bölgelerde belirli imkanlara sahip olamayan öğrencilerle birlikte, okul çağında birden fazla çocuğu olan ve çocuklarının EBA TV izlemek için gerekli şartları oluşturamayan aileler için de birtakım çözümler ürettiklerini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR