BUSMEK üniversiteye hazırlanan mezunların yanında

BUSMEK tarafından hizmete sunulan 'Yüz yüze ve Dijital Platformda Lise Mezunlarına YKS Hazırlık Eğitimi Programı'nın lansmanı bugün Merinos AKKM Muradiye Salonu'nda gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize destek verme amacındayız, aynı zamanda gelişen yeni sürece ayak uydurmak istiyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 18:42 GÜNCELLEME 04.09.2020 18:42 EĞİTİM
BUSMEK üniversiteye hazırlanan mezunların yanında
BUSMEK üniversiteye hazırlanan mezunların yanında

BUSMEK, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında da ortaöğretimden mezun olmuş üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere destek olmayı hedefliyor. Mezunlar için YKS eğitimleri vermeye hazırlanan BUSMEK, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a 'Yüz Yüze ve Dijital Platformlarda YKS Eğitimleri Programı' hakkında bir sunum yaptı. 

 

"BUSMEK'LE BİRLİKTE ÖĞRENCİLERİN YIL SONUNDA İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANMIŞ OLAMALARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

 

BUSMEK aracılığıyla öğrencileri sınava hazırlayacak Yeni Nesil Üniversiteye Hazırlık platformu Raunt'un temsilcisi SEBİT Kurumsal Çalışma Müdürü Özkan Çam yaptığı sunumda, "Dünyada ve ülkemizde pandemi sebebiyle uzaktan eğitim büyük önem kazandı. Bizler de Raunt isimli ürünümüz ile yaklaşık 6 yıldır özel okullarda ve devlet okullarda hizmet veriyoruz. Bir öğrencinin üniversite yolculuğunda ihtiyacı olabilecek her türlü metaryali sağlayabildiğimiz bir ortam. Busmek kurslarıyla ortak çalışmamızda, yıl sonunda öğrencilerin istedikleri üniversiteyi kazanmış olmaları için bir çalışma içerisindeyiz. Yüz yüze eğitimde 600 öğrenci, evden eğitimde 3 bin öğrenciyi hedefliyoruz. 55 bin sanal sınıfla Türkiye'de hizmet veriyoruz" dedi. 

ÖĞRENCİLER HEDEFİNİ BELİRLİYOR, RAUNT NASIL ÇALIŞMASI GEREKTĞİNİ SÖYLÜYOR

Özkan Çam, Alinur Aktaş'ın sistemle ilgili sorduğu sorulara yanıt verdi ve sunumuna şöyle devam etti: "Raunt sistemini BUSMEK ile yaptığımız çalışmada biraz daha özelleştirmeye çalışacağız. Raunt içerisinde, hazırlık müfredatı, yıllık takvim, günlük çalışma planları, deneme sınavları, basılı ve dijital içerikler gibi öğrencinin ihtiyacı olan her şeyi barındırıyor. Bizler her öğrenciden hedefini belirlemesini istiyoruz. Sistem öğrencinin hedefine göre çalışması gereken metotları sunuyor."

"ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLMAK VE GELİŞEN YENİ SÜRECE AYAK UYDURMAK İSTİYORUZ"

Sunumdan sonra açıklama yapan Alinur Aktaş, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteye hazırlık sürecinde mezun öğrencilerimizin yanındayız. Bugün bununla alakalı bir araya geldik. BUSMEK sınava hazırlık kurslarında, onlarla beraber pandemi önlemleriyle birlikte eğitim hizmetini devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Alanında uzman kadromuz ve nitelikli yayınlarımızla öğrencilere katkı vermek istiyoruz. Pandemi süreciyle uzaktan eğitim oldukça büyük önem kazandı. İnterneti ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz için kurslarımızda hizmet sağlayacağız. Bu uzaktan eğitim sistemi için en faydalı uygulamanın, Raunt olduğuna karar verdik. Canlı ders ve videolu anlatımlarla öğrencilerimize yakın destek veriyoruz. Üniversiteye hazırlıkta en büyük eksiğimiz ortaya hedef koymak ve o hedefe ilerlemek. Bu sistemle en başta hedefimizi koyup ona göre çalışarak koyduğumuz hedefe ulaşmayı umuyoruz. Bursa özelinde her yıl 40-50 bin öğrencimizin mezun olduğunu düşünerek onlara destek verme amacındayız, aynı zamanda gelişen yeni sürece ayak uydurmak istiyoruz. Ben bu sistemin zaman içerisinde daha da işler hale geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

 

KAYNAK : BURSADA BUGÜN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR