KPSS sınavı için son dakika gelişmesi! Binlerce kişi bekliyordu...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın bugün iki oturumu yapıldı. Adaylar sabah saatlerinde ilk oturum olan “Genel Kültür ve Genel Yetenek" sınavının ardından öğleden sonra "Lisans Eğitim Bilimleri" sınavına girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2020 17:32 GÜNCELLEME 06.09.2020 17:32 EĞİTİM
KPSS sınavı için son dakika gelişmesi! Binlerce kişi bekliyordu...
KPSS sınavı için son dakika gelişmesi! Binlerce kişi bekliyordu...

Alan bilgisi sınavları ise gelecek hafta yapılacak. "Genel Kültür" ve "Genel Yetenek"ten oluşan sabah oturumu sona erdi. Bu oturumda adaylara 120 soru yöneltildi ve 130 dakika süre verildi. Eğitim Bilimleri oturumu öğleden sonra saat 14.45'te başlayacak. Adaylara 100 dakika süre verilecek ve 80 soru yöneltilecek. Sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra gelenler sınav salonlarına alınmadı. Bu yılki sınavda pandemi koşulları da dikkat çekti. Adaylar sınav merkezlerine giriş belgelerinin yanı sıra HES kodlarını da alarak geldi. Polis sınav merkezlerinin önündeki kalabalığı uyararak sosyal mesafe ve maske kullanımı uyarısında bulundu.

 

KPSS maratonu bugün sona erdi. Adaylar, sabah saat 10.15'te ilk sınav olan “Genel Kültür ve Genel Yetenek" sınavına girdi. Öğleden sonraki oturumda ise “Lisans Eğitim Bilimleri" sınavı yapıldı. 13 Eylül'de ise, Alan Bilgisi Sınavı yapılacak. Sınavdan çıkan öğrencilerden Türk Dili ve Edebiyatı mezunu Esra Arslan, “Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavı güzeldi geçti. Ancak eğitim bilimleri sınavında zorlandım. Zamanım yetti, süre sıkıntısı yaşamadım. Bu sene mezun oldum, ilk kez sınava girdim. Bu seneden pek ümitli değilim ama seneye çok iyi hazırlanıp geleceğim" dedi.

Sınava giren Büşra Çelikkol, ise "Sınav gayet güzeldi. Çelişkide kaldığım sorular oldu ama yine de iyi geçti. Genel Yetenek bölümünde zorlandım. Türkçe ve Matematik daha iyiydi. Eğitim bilimlerinde sonlar doğru biraz süre sıkıntısı yaşadım" diye konuştu.

 

KPSS SINAVI NASILDI, SORULAR ZOR MUYDU?

Türkçe kısmında paragraf sorularının uzunluğu dikkat çekti. 

Genel Kültür

Tarih sorularında adaylar genel olarak zorlandı. Bilgi sorularının kolay olmaması dikkat çekti.

Coğrafya ve Vatandaşlık sorularının ise yapılabilir normal olduğu söylendi.

OSMAN HAMDİ BEY SORUSU

Osman Hamdi Bey'in Rekor fiyata satılan 'Kur'an Okuyan Kız' tablosu soruldu. Londra'daki Bonhams Müzaye Evi'nde düzenlenen açık artırmada Osman Hamdi Bey'in “Kur'an Okuyan Kız” tablosu tam 44 milyon 122 bin 230 TL'ye satılarak gelmiş geçmiş en pahalı Türk resmi unvanına sahip olmuştu.

SINAVDA DİKKAT ÇEKEN PARAGRAF

''Sevgiyi muhteşem bir iyilikle, yücelikle birlikte düşünmek gibi evrensel bir hatamız var. Oysa bencil bencilce sever, zalim zalimce. Mori Morisso'nın da dediği gibi sevgi asla sevenden daha iyi değildir''

KPSS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu için adayların sınavı saat 10.30’da, Eğitim Bilimleri Oturumu ise saat 14.45’de başlayacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre Genel Kültür Oturumu için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak, Lisans Eğitim Bilimleri Oturumu için ise adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS NE KADAR SÜRECEK?

KPSS lisans sınavında (Genel Yetenek 60 ve Genel Kültür 60) adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek.

KPSS Eğitim Bilimleri sınavına girecek adaylara toplam 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINACAK?

Adaylar 6 Eylül 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu ile 2020-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Oturumu için sınav giriş yerlerini ve belgelerini aşağıdaki link üzerinden edinebilirler.

ÖSYM’NİN AÇIKLADIĞI KPSS SINAV TAKVİMİ

Corona virüsü sebebiyle ÖSYM’nin yapacağı birçok sınavın takviminde değişikliğe gidilmişti. ÖSYM, KPSS’de birçok farklı branşta ve eğitim düzeyinde uygulanan KPSS sınavı ile ilgili güncellenen takvimini yayınladı.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    sınavın güvenilirliği çok düşük... adaylardan zaman sıkıntısı yaşamayan yoktur. kafa yormalık sorular ve 130 dakika... mantıksal ve bilgili insan seçilecekse neden zamanla yarışıyoruz ki ?
    Cevapla
  • Ilknur. 05448983388 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bende mağdurum. ALANYA dan 4 saat önce çıkmamıza rağmen yetişemedik. Yollarda gerekli önlemler yoktu. Gözümün önünde aceleden kaç kişi kaza yaptı. Yollar tikandi. Sayın vali niye bu olağan-üstü olaya el atmadın. Bina kapısında yalvardigim halde kapıyı açmadılar. 10.15 de gittiğim halde. Başka binalar 11.45 e kadar alim yapmış bizim suçumuz neydi bütün emekler boşa gitti iibf geç kalanları aldı. Hukuk fakültesi bizi almadi. Litfen olaya el atın
    Cevapla
  • Ziyaretçi 3 yıl önce Şikayet Et
    sınavda dağıtılan peceteler ile ilgili bir yazı okumuştum. Peceteleri sınavdan sonra ağlamak için dağıtmış osym :)
    Cevapla
  • Ziyaretçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav nasıl geçti? Benim ki berbat:( tek şansımız standart sapmaya kaldı.
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli bir kpss sorusu: Türkiyeden başka Dünyada hangi ülkede kpss SINAVI var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR