AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıtlar ne zaman? 2020 MEB Açık Lise 2020 kayıt takvimi

AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıracak ve eğitimlerine devam edecek öğrenciler AÖF kayıt takvimini merak ediyor. MEB Bakanlığı 2020-2021 eğitim yılı AÖL kayıt takvimini açıkladı. İşte Açık Lise 1. dönem kayıt tarihleri..

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2020 10:07 GÜNCELLEME 11.09.2020 10:07 EĞİTİM
 AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıtlar ne zaman? 2020  MEB Açık Lise 2020 kayıt takvimi
AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıtlar ne zaman? 2020 MEB Açık Lise 2020 kayıt takvimi

AÖL 1. dönem sınavlarına katılabilmek için adayların kayıt yenileme tarihleri içerisinde başvurularını yapmış olması gerekiyor. MEB Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi 2020-2021 kayıt kılavuzunu yayımladı. Açık Öğretim sisteminde öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrenciler kayıt yenileme ücretlerini anlaşmalı bankalara yatırarak kayıt yenileme işlemlerini yapabilecekler.  Peki AÖL kayıt ve kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte MEB 2020 Açık Öğretim Lisesi kayıt tarihli ve detaylar…

 

AÖL KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

AÖL 2020-2021 eğitim yılı takvimine göre 1. dönem kayıt yenileme işlemleri 31 Ağustos-09 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

 

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Öğrencilik Durumu Silik, Donuk ve Aktif öğrenciler kayıt yenileme sınav ücretleri anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlamak için halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuru yapmalarına gerek yoktur. Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR ?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

AÖL 2020 YENİ KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU!

Açık Öğretim Lisesi 2020 – 2021 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvuru
Tarihleri: 31 Ağustos - 09 Ekim 2020 tarihleri arasındadır. AÖL’e yeni kayıt yaptıracak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı yeni kayıt kılavuzunu yayımladı. Aşağıda bulunan adres üzerinden kılavuza erişebilirsiniz.

AÖL 2020 YENİ KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL YENİ KAYIT ÜCRETLERİ!

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem
için “sınav ücretini” ödemek zorundadır. 2020 yılında, bir dönem için ilk kayıt sınav ücreti olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir

AÖL YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

 Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenciler;

- Kayıt için gerekli evrakları ile öncelikle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurarak Ön Kayıtlarını yaptıracaklardır.

- Halk eğitimi merkezi müdürlükleri eksik evrak ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belge ile işlem yapmayacaktır.

- Ön kayıt işlemi gerçekleşen öğrenci ilk kayıt sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatıracaklardır.

- Eksik belge ve bilgi ile ilk kayıt alan halk eğitimi merkezi müdürlüğü öğrencinin ilk kayıt evrakındaki eksik belge ve bilgileri tamamlamakla yükümlüdür.

YORUMLAR 3
  • GARA ÇOCUK 3 yıl önce Şikayet Et
    açık liseye geçmek için 10 tl işbankasına yatırılıyor. Bankamatik 10 tl için 1,05 masraf alıyor. Dolayısıyla 10 tl için sıra bekleniyor. kayıttan sonra da 50 tl daha yatırılıyor. okulun hesabına yatan paradan masraf alınmaması gerekir ki okul yöneticileri banka ile anlaşıp vatandaşı bankaya ezdirdiğini düşünmeyelim.
    Cevapla
  • diyo 3 yıl önce Şikayet Et
    ben 50 tele yatırdım ama kayıt yapılmadı diyo daha önceden kaydımda vaar
    Cevapla
  • yetkililere 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce açıköğretimi kazanmış ama çeşitli sebeplerle okuyamamış kimselerden isteyenler sınavsız olarak istedikleri bölüme girebilmeli. böylece her yaştan insanlara yeniden üniversiteye başlama şansı verilmiş olur. Hem devlet de kazanır. Yani adam daha önce o bölümü kazanmışsa demek ki kapasitesi var. Ama hem 5 kişilik aileye bakmak hem de okumak zor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR