KPSS lisans soru kitapçığı yayınlandı mı? ÖSYM açıkladı: KPSS lisans sınavı soru ve cevapları..

KPSS lisans sınavı 6 Eylül tarihinde gerçekleşti. KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri olarak 2 oturumda düzenlenen sınavın ardından KPSS cevap anahtarı adaylar tarafından merak edilmeye başlandı. ÖSYM düzenlediği sınavından ardından soru ve cevapları öğrencilerin erişimine 2 gün içinde açıyordu. Peki KPSS lisans soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2020 13:58 GÜNCELLEME 12.09.2020 13:58 EĞİTİM
KPSS lisans soru kitapçığı yayınlandı mı? ÖSYM açıkladı: KPSS lisans sınavı soru ve cevapları..
KPSS lisans soru kitapçığı yayınlandı mı? ÖSYM açıkladı: KPSS lisans sınavı soru ve cevapları..

Devlet kadrolarında iş bulmak isteyen binlerce üniversite mezunu aday geçtiğimiz hafta sonu 2 oturum şeklinde düzenlenen KPSS lisans sınavına katıldı. Sınava katılan adaylar sınavda karşılarına gelen soruların doğru cevaplarını öğrenerek puan hesaplaması yapmak istiyor. Kamu Personeli Seçme Sınavlarının ardından genellikle temel soru kitapçığı 2 gün içerisinde öğrencilerin erişimine açılıyordu. Sınavın ardından 5 gün geçmesine rağmen henüz KPSS lisans soru ve cevap anahtarı açıklanmadı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabından KPSS lisans cevap anahtarının yayınlanacağı tarihi paylaştı. Peki KPSS lisans soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

KPSS SINAVI SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
 

6 Eylül’de gerçekleşen sınavın ardından gözler soru kitapçıklarını yayınlayacak ÖSYM’ye çevrildi.  Sınavın üzerinden 4 gün geçmesine rağmen ÖSYM soru ve cevapları öğrencilerin erişimine açmadı. Geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavın soru ve cevapları sınavdan 2 gün sonra açıklanmıştı. Bu hafta sonu (12- 13 Eylül) yapılacak KPSS Alan Bilgisi sınavlarının ardından KPSS lisans sınavı soru ve cevap anahtarı açıklanacak.

Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Halis Aygün açıklama yaptı. Aygün Sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda geçtiğimiz hafta uygulanan KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri soru ve cevap anahtarlarının 14 Eylül Pazartesi günü yayımlanacağını belirtti. İşte yapılan o açıklama;

Değerli KPSS Adaylarımız,

Geçtiğimiz hafta sonu uyguladığımız KPSS Lisans Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları sorularını ve cevap anahtarını 12-13 Eylül tarihlerinde yapılacak KPSS Alan Bilgisi oturumları ile birlikte 14 Eylül Pazartesi günü yayımlayacağız.

 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından açıklanan 2020 sınav takvimine göre 2020 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınav sonuçları 22 Ekim 2020 tarihinde duyurulacak.

“ Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların
adreslerine gönderilmeyecektir. 

“Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve
KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir”

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NEYE BAĞLIDIR?

Sınava, atandığı salonda/sırada girmesi,
Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,
Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,
Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,
Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,
Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim
etmesi,
Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması
ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

YORUMLAR 2
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    2 sene de toplam memur alim sayisi ile sinava giren sayiyi karsilastir aldigin binli rakamlar sinava giren milyonlu rakam bu nasil sacmalik iktisat mezunuyum mali musavirlege ugrasuyorum resme olma diye zorluyor yaw burda onumuzu acin sinavlari gecersin mulakatla iki tane soru sorar elenirsin tamam diyorsun memurluk sizin olsun meslegimi yapim yok oyle zorluykrlar ki stajer mali müşavir adaylari serbest mali musverlin yaninda copcu vazifesin eze bildigince nasilsa mecbur bunlar duzeltin yeter sigorte acentesi yok zor kendi meslegini yapamıyorsun
    Cevapla
  • aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    her sene yapılsın kpss
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR