MEB'den sınav kararı: Yüz yüze yapılacak

Okullarda yüz yüze eğitim koronavirüs tedbirleriyle başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, ders sınavlarının okullarda yapılmasına karar verdi. Her kademedeki öğrencilerin sınavları kendi okullarında yapılacak. Öğrenciler, randevulu sistemle bölünerek sınava alınacak. Yani seyreltilmiş öğrencilerle sınavlar yüz yüze yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2020 15:11 GÜNCELLEME 27.09.2020 15:11 EĞİTİM
MEB'den sınav kararı: Yüz yüze yapılacak
MEB'den sınav kararı: Yüz yüze yapılacak

Anaokulu ve 1'inci sınıfların okullarda yüz yüze eğitimi devam ederken diğer kademeler uzaktan eğitim almaya devam ediyor. Bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri de sınavların nasıl yapılacağıyla ilgiliydi.

 

 

Sabah gazetesinden Ceyda Karaaslan'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ders sınavlarının okullarda yapılmasına karar verdi. Her kademedeki öğrencilerin sınavları kendi okullarında yapılacak. Öğrenciler, randevulu sistemler bölünerek sınava alınacak. Yani seyreltilmiş öğrencilerle sınavlar yüz yüze yapılacak. Konuyla ilgili tüm illere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla "Yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalar" başlıklı bir yazı gönderildi. Yazıda, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarının birlikte kullanılması ile sürdürüleceği belirtildi. Yüz yüze eğitime 21 Eylül 2020 tarihinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar ile başlandığı vurgulanan yazıda, diğer kademelerle ilgili kararın salgının seyrine göre duyurulacağı hatırlatıldı. İşte 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılında sınavların nasıl yapılacağına ilişkin tüm detaylar:

Öğrenciler geçen eğitimöğretim döneminde uzaktan eğitimdeki konulardan muaf tutulmuş, herhangi bir dersten ölçme-değerlendirme ya da sınava tabi tutulmamıştı. Ancak bu dönem öğretim programlarının tamamı, okullar açılsa bile uzaktan eğitimle desteklenmeye devam edecek. Öğrenciler artık uzaktan eğitimdeki konulardan da sorumlu olacak.

 

 

Yüz yüze eğitim döneminde her dersin sınavı kaç kez yapılıyorsa bu dönemde de aynı şekilde uygulanacak. Örneğin 9'uncu sınıflar Tarih dersinden ayda 2 kez sınav oluyorsa, bu dönem de aynı şekilde 1 ayda 2 kez okula çağırılarak yüz yüze sınava tutulacaklar.

Okulun fiziki şartları göz önünde bulundurularak ölçme ve değerlendirme uygulamaları bir sınıfta yer alan öğrencilerin gruplara ayrılarak uygulanması şeklinde gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitim faaliyetleri ile ölçme ve değerlendirme uygulamalarının tamamında Kovid-19 salgını ile ilgili tedbirler eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından alınacak.

CANLI DERSLERE SAAT SINIRLAMASI

Bu arada bakanlık canlı dersler için de saat sınırlaması getirdi. Canlı dersler ilkokullarda günlük toplam 4 saat, ortaokullarda ise günlük 6 ders saati aşamayacak. Öte yandan 1'inci sınıflar için de canlı ders uygulaması başlıyor. Şu anda 1'inci sınıflar Türkçe, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerini yüz yüze alıyor. Müzik, beden eğitimi ve oyun ile görsel sanatlar dersleri ise canlı ders uygulaması ile verilecek.

BAKAN'DAN UYARI: EBA'YI KAÇIRMAYIN

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon programında öğrencileri uzaktan eğitimdeki dersleri kaçırmaması yönünde uyardı. Bakan Selçuk "Çocuklarımıza şunu rahatlıkla söyleyebilirim, okullarında sınav olacakları ve müfredattan sorumlu oldukları için, 'İzlemesem de olur', 'Boş versem de olur' demeleri halinde bu sınavlarda gerçekten sorun yaşarlar. EBA TV'yi kaçırmasınlar" dedi.

KAYNAK : SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 99 TÜMÜ
  • ögrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    ben bugün canlı derse girdim ve hoca arabada canlı ders açmış hocanın interneti kırmızı gösteriyor anlaşılmıyor,donmalar fln oluyordu ben nasıl bu dersten sınava giricem
    Cevapla
  • Ogrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Meb sizden acilen bir tablet istiyorum koydeyiz hemde lise ogrecisiyim maalesef hiç bir sey haberimiz olmiyor Ben hiç ebaya katilmamisim lütfen ne olur bana bir tablet gonderirmisiniz
    Cevapla
  • Ogrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Tableti bilgisayari olmayanlari gectim televizyonu olmayanlar bile var ogrenciler sinava nerden calissin uzaktan egitimi bile dinleyemiyorlar bunlari dusunen yok
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    MEB şunu düşündü mü acaba ebada donmalar sebebiyle nerdeyse ders işelenemeyecek durumda ayrıca hala eba ortak merkezlere ulaşamayan insanlar var ve ulaşsalarda yoğunluktan donmakta ayrıca yüzyüzeyken zor anladığımız dersleri biz online şekilde öğreniyorken sınava tabii tutuyorlar bu nasıl iş
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru soyluyorsunuz
    Cevapla
  • Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Ankara da yaşayıp İstanbul da okula kayıtlı bir öğrenci bu yüzyüze sınavlara nasıl gidip gelecek nerede konaklayacak kaç ders var hepsine ayrı günlerde mı girecek. MEB bu durumu düşündümü. Yurtlar mı açılacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR