Meslek Lisesi alan seçim sonuçları: MEB e-Okul Alan ve dal seçim sonuçları görüntüleme!

Lise alan seçim sonuçları açıklandı mı? Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik lise öğrencileri alan ve dal seçimlerini 9. sınıfta yapmaya başladı. 26- Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında yapılan alan seçim tercihlerinin ardından gözler sonuçların açıklanacağı e-Okul’a çevrildi. Peki Lise alan seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Meslek Lisesi e-Okul alan sorgulama ekranı!

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2020 16:22 GÜNCELLEME 03.10.2020 16:22 EĞİTİM
Meslek Lisesi alan seçim sonuçları: MEB e-Okul Alan ve dal seçim sonuçları görüntüleme!
Meslek Lisesi alan seçim sonuçları: MEB e-Okul Alan ve dal seçim sonuçları görüntüleme!

Meslek lisesi alan seçimi yerleştirme işlemleri Ortaokul başarı puanı (OBP) ve tercih sırası dikkate alınarak yapılacak. Tercih yapan adaylarda OBP eşitli halinde 8,7 ve 6. sınıflardaki Yılsonu Başarı puanı dikkate alınacak. Anadolu Meslek liselerinde alan ve dal seçimleri geçtiğimiz yıllarda 10. sınıflarda yapılıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) aldığı yeni karar ile tercihlerin 9. sınıfta yapılacağını açıkladı. 26 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasında alan tercihlerini yapan adaylar Alan seçimi sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabını araştırıyor. e-Okul öğrenci girişi ile lise alan seçimi sonuçları öğrenilecek. İşte Meslek Lisesi alan seçimi sonuçları sorgulama ekranı!

 

 

ALAN SEÇİMİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Meslek Lisesi, alan seçimi yerleştirme sonuçları e-Okul üzerinden 2 Ekim yani bugün ilan edilecek. Yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar e-Okul üzerinden öğrenci T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçları sorgulayabilecek.

 

 

ALAN YERLEŞTİRME SONUÇLARINI İÇİN TIKLAYINIZ

BOŞ KONTENJANLAR  MERKEZİ SİSTEM İLE YERLEŞTİRME YAPILACAK!

Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programlarındaki öğrencilerin 9. sınıf sonunda meslek eğitiminde yetenek ve başarıları, sektörün ihtiyacı, öğrenci ile velilerin istekleri doğrultusunda okul müdürlüğünce yapılacak. Alan tercihleri sonrası yerleştirme işlemleri tercih sırası ve OBP puanları dikkate alınarak öğrencilerin kendi okulu içindeki alanlara yapılacak.

OBP puanın eşit olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne, devamsızlık yapılan gün sayısına, tercih önceliğine ve doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak gerçekleştirilecek. Boş kontenjan olması durumunda diğer  okullardan alan tercihi yapan öğrenciler OBP’ye göre merkezi sistem ile otomatik yerleştirilecek.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Ömer can 3 yıl önce Şikayet Et
    Benimki de aciklanmadi
    Cevapla
  • Zilan D. 3 yıl önce Şikayet Et
    E okulda alan seçimlerini bekliyorum ve yeni girdim e okula "Anadolu teknik programı yerleştirme sonuçları" diye bir şey gelmiş ama ben meslekte okuyorum beni şaşırtan olay ise Anadolu teknik programına geçiş başvurunuz bulunmamaktadır diyor başvuru da yapmadım iyice sarpa sardı bu işler:/
    Cevapla
  • ayhan sırma 3 yıl önce Şikayet Et
    02.10.2020(bugün) yayınlanacağı söylenen 9.sınıf bölüm seçme sonuçları yayınlanmadı ayrıca e.okul sisteminde, bölüm yada dal yazan kısım, ibare, not yok. sonucu nasıl öğreneceğiz.
    Cevapla
  • Öer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi okul gidiyorsun
    Cevapla
  • ayhan sırma 3 yıl önce Şikayet Et
    2 ekim 2020 de yayınlanacak denilen 9.sınıf bölüm seçim sonuçlarını bekliyoruz. 2 Ekim2020 deyiz ama 9.sınıf ölüm seçimleri hala yayınlanmadı.
    Cevapla
  • Furkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yayınlanmış biz baktık
    Cevapla
  • Zilan D. 3 yıl önce Şikayet Et
    E okula şimdi girdim de anadolu teknik programı yerleştirme sonuçları diye bir şey gelmiş oraya bastım da anadolu meslekle bir alakası yok değilmi alan seçimi hala sonuçlanmadı yoksa sadece Bende mi bu sorun var
    Cevapla
  • Emel ALTUN AKYOL 3 yıl önce Şikayet Et
    okulu aradık, akşam üzerine doğru açıklanacağını söylediler. bizlerde beklemedeyiz. hayırlı sonuçlar olsun inşallah tüm çocuklar için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR