KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM 2020 memurluk sınavı sonuç tarihi!

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Eylül ayı içerisinde düzenlenen KPSS Genel Kültür- Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılan lisans mezunu adaylar KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. ÖSYM KPSS lisans sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu...

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2020 17:24 GÜNCELLEME 09.10.2020 17:24 EĞİTİM
KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM 2020 memurluk sınavı sonuç tarihi!
KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM 2020 memurluk sınavı sonuç tarihi!

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS lisans sınav maratonunu geride bırakan binlerce üniversite mezunu aday sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. Aldıkları eğitimi kamu kurumlarında değerlendirmek isteyenler sonuçlara göre yerleşebilecekleri kadroları araştırıyor. ÖSYM tarafından bu yıl düzenlenen bazı sınavların sonuçları beklenen tarihten önce açıklandı. Memur olma hayali kuran lisans mezunu adaylar 6 Eylül’de KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür oturumuna, 12-13 Eylül tarihinde Alan Bilgisi sınavlarına ve son olarak 20 Eylül tarihinde düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına katıldı. Peki KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

 

KPSS LİSANS SONUÇLARI 22 EKİM’DE AÇIKLANACAK!

ÖSYM tarafından yayımlanan sonuç takvimine göre KPSS Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, Genel Yetenek- Genel Kültür ve ÖABT sınav sonuçları 22 Ekim Perşembe günü   adayların erişimine açılacak.

 

 

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. 

KPSS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın;
Sınava, atandığı salonda/sırada girmesi,

Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,

Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,
Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,

Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması
ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir. 

KPSS SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı

Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/e-YDS sonucu (2020 yılında ilgili yabancı dilde alınan; 2020-YDS sonuçları ile sınavın uygulanma tarihinden önce alınan 2020 e-YDS sonuçları) kullanılacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama
ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1’deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo2’de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını
kullanacaklardır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR