2020 MEB okul sınavı kararı: Kasım ayında başlıyor! Sınavların yapılacağı dersler belli oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim döneminde uzaktan ve yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerin ölçme ve değerlendirmesi için yapılacak sınavlarla ilgili kararını verdi. İlkokul, ortaokul ve lisede eğitimlerini sürdüren öğrenciler için yazılı sınavlar okullarda yapılacak. Her ders için sınav yapılmayacak ancak diğer dersler için puanlama gibi yöntemler uygulanacak. İşte 2020-2021 MEB'ten kritik sınav kararı...
ABONE OLÖlçme ve değerlendirme işlemlerinin yeni eğitim döneminde nasıl olacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz dönem Mart ayında kısa bir tatile giren okullar eğitimlere uzaktan devam etmişti. 2. dönem dersleri için sınav yapılmazken öğrencilerin karneleri 1. dönem notları yansıtılmıştı. Yeni eğitim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı sınavlar ile ilgili kararını 81 ile gönderdi. Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim alan sınıflar için ana derslerin sınavları okullarda yüz yüze eğitim imkanlarıyla yapılacak. Diğer dersler için derslere katılım, puanlaması yapılacak. Matematik, Türkçe gibi derslerin sınavları düzenlenirken Beden Eğitimi, Müzik gibi derslerin notlaması puan usulüne göre yapılacak. İşte MEB Bakanlığının 2020-2021 eğitim yılı sınavları için verdiği kararın detayları...
MEB 6,7,10,11. sınıf okulların açılma tarihi! 23 Kasım'da tüm öğrenciler okula gidecek mi?
Yüz yüze eğitim faaliyetleri ile birlikte uzaktan eğitim faaliyetlerinde ölçme ve değerlendirme yani sınav kapsamına alınacak. Haftada 5 gün yüz yüze eğitim alan köy okullarında salgın öncesinde olduğu gibi yürütülecek. Haftada 2 gün yüz yüze eğitime devam eden okullarda ise sınav tarihlerine okullardaki zümre başkanları karar verecek. Sınav tarihleri e-Okul üzerinden en az 1 hafta önce öğrencilere duyurulacak. İşte MEB tarafından gönderilen yazıdan öne çıkan satır başları;
Sınavlar okul ortamında yapılacak, ancak kendisinde veya ailede birlikte kaldığı bireylerden herhangi birinde kronik rahatsızlığı bulunan ya da Kovid 19 salgınından dolayı hasta veya temaslı olan öğrenci okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak.
Sınavı yapılacak her bir ders için sınav süresi bir ders saati olarak planlanacak ve sınav bu süreye uygun olarak hazırlanacaktır.
Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda ve öğrenciye önceden duyurularak sınava alınacaktır.
Öğrencilerin yüz yüze eğitim, canlı ders ve/veya EBA TV takip ve ders etkinliklerine katılımlarına göre her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2’den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.
Görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve oyun, beden eğitimi ve spor, trafik güvenliği, insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi, teknoloji ve tasarım, bilişim teknolojileri ve yazılım, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve seçmeli derslerde sınav yapılmayacaktır. Bu derslerin dönem puanı ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanları ile oluşturulacaktır.
LİSELERDE SINAVLAR NASIL YAPILACAK?
Bugüne kadar yapılmış ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bunların e-Okul sistemine işlenmesi sağlanacaktır.
Ölçme ve değerlendirme uygulama takvimi, eğitim kurumu zümre başkanları kurulunca belirlenecek ve eğitim kurumu yönetimince tüm öğrencilere süresi içinde duyurulacaktır.
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 19/02/2018 tarih ve 56 sayılı Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin Ortak Dersler bölümünde yer alan; beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar ve müzik derslerinin sınavları uygulamalı yapılacaktır.
Yukarıda belirtilen 9. sınıfların yüz yüze eğitime başlaması ile ölçme ve değerlendirme uygulamalarına ilişkin il/ilçe millî eğitim müdürlükleri ile eğitim kurumu yönetimleri tarafından gerekli tüm önlemler alınacaktır.”
CUMARTESİ SINAV YAPILABİLİR!
Milli Eğitim Bakanlığı yoğunluk oluşması ve gerekli görülmesi halinde Cumartesi günleri okullarda sınav gerçekleştirilmesine imkan sağlayacak. Sınavın gerçekleştirileceği her bir ders için sınav süresi bir ders saatini aşmayacak. Ve sınavlarının içeriği zamana uygun olarak ayarlanacak.
-
Isimsiz 3 yıl önce Şikayet EtBence sinavlar yapılırsa öğrencilerin yüzde otuz sın da kalır yapilmamaliBeğen
-
İsimsiz 3 yıl önce Şikayet EtBen 9. sınıfım 3 kardeşiz ve yalnızca tek bilgisayar biri 6. sınıf biri 8. sınıf bu yıl LGS ye girecek ve televizyonumuz yok birimiz derse girse 2 si boş kalıyor derslerimiz yarım yamalak anlayıp geçiyoruz zaten eve geç internet çekmek zorunda kaldık korona zaten sitrest yaratıyor bide sınavlarda üstüne cabası ne yapacağımızı şaşırdık hangi canlı derse katılsam bu hoca ne anlatıyo diye bakıyorum.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Mine 3 yıl önce Şikayet EtBu kadar sıkıntının içinde birde sınavı kötü geçen çoçukları ve aileleri daha fazla strese sokmaya ne gerek vardı çocukların evinde internet veya bilgisayar vs.. olmayan bir sürü çocuk var ne kadar çalışabildiler ki sınavda ne yapsınlar olmamalıydı sınavBeğen Toplam 8 beğeni
-
Sevda 4 yıl önce Şikayet EtKorona varken yapılmasın sinavBeğen Toplam 11 beğeni
-
cem 4 yıl önce Şikayet Etkesinlikle bu karar iptal edilmeli, corona hala devam ediyorum vaka sayıları artıyorBeğen Toplam 8 beğeni