2020 KPSS önlisans sınav sonuçları erken açıklanır mı? ÖSYM 2020 memurluk sınav sonuç tarihi!

KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Devlet memuru olmak isteyen önlisans mezunu adaylar 25 Ekim tarihinde gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavına katıldı. 2 yılda bir düzenlenen sınavda iyi bir derece yapıp kamu kadrolarında iş bulmak isteyen adaylar sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM 2020 sınav sonuç takvimini açıkladı. İşte KPSS önlisans sınav sonuç tarihi!

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2020 08:58 GÜNCELLEME 07.11.2020 08:58 EĞİTİM
 2020 KPSS önlisans sınav sonuçları erken  açıklanır mı? ÖSYM 2020 memurluk sınav sonuç tarihi!
2020 KPSS önlisans sınav sonuçları erken açıklanır mı? ÖSYM 2020 memurluk sınav sonuç tarihi!

KPSS önlisans sınav maratonunu geride bırakan yüzbinlerce aday sonuçlar için ÖSYM’den yapılacak açıklamaya kilitlendi. Bu yıl düzenlenen bazı  merkezi sınavlar belirlenen sonuç takviminden önce açıklanmıştı. Bu sebepten ötürü Önlisans KPSS sınavına katılan adaylar sonuçların erken açıklanma ihtimalini araştırıyor. 2 yıllık üniversite eğitimlerini devlet kadrolarında fırsata çevirmek isteyen adaylar sonuçların ilan edilmesinin ardından açıklanan pozisyonlara başvuru yapabilecek. Peki KPSS önlisans sınav sonuçları erken açıklanır mı? Sınav sonuçları ÖSYM AİS üzerinden veya mobil uygulama üzerinden adayların erişimine açılacak. İşte merakla beklenen KPSS önlisans sınav sonuç takvimi!

 

 

KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI ERKEN AÇIKLANIR MI?

25 Ekim tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans sonuçlarının belirlenen takvimden önce açıklanması şu an için söz konusu değil. ÖSYM’den bu konu hakkında resmi bir açıklama veya bildiri yapılmadı. ÖSYM’nin yayınladığı sınav sonuç takvimine göre KPSS önlisans sonuçları 26 Kasım günü Perşembe günü açıklanacak.

 

 

Adaylar için özel bir sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adresine sonuçlar teslim edilmeyecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden veya ÖSYM’nin geliştirdiği mobil uygulama üzeren adaylar T.C kimlik numarası ve aday şifresiyle sonuçları görüntüleyebilecek. Dileyen adaylar sonuçlar ilan edildiğinde aşağıda bulunan adres üzerinden direkt olarak sorgulama işlemi yapabilir. Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

KPSS ÖNLİSANS PUANIYLA HANGİ KADROLARA ATAMA YAPILIR?

Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için A Grubu ve B Grubu kadrolar olarak ikiye ayrılmıştır.

A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS önlisans tercih tarihleri  ÖSYM tarafından açıklanan kılavuz sonrası belli olacak. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.