KPSS önlisans sonuçları hangi tarihte açıklanır? 2020 ÖSYM memur adayları için tarih verdi!

KPSS önlisans sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS önlisans sınav maratonunu 25 Ekim’de geride bırakan adaylar sonuçlar için bekleyişe geçti. ÖSYM 2020 sınav sonuç takvimini yayınladığı kılavuz ile duyurdu. Kamu kadrolarında çalışmak isteyen 2 yıllık üniversite mezunları puanları 2 yıl için geçerli olacak. KPSS önlisans sınav sonuçları osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifre ile öğrenilecek..

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2020 11:50 GÜNCELLEME 15.11.2020 11:50 EĞİTİM
KPSS önlisans sonuçları hangi tarihte açıklanır? 2020 ÖSYM memur adayları için tarih verdi!
KPSS önlisans sonuçları hangi tarihte açıklanır? 2020 ÖSYM memur adayları için tarih verdi!

Aldıkları eğitimleri kamu kurumlarında değerlendirme hedefiyle önlisans sınavına katılan adaylar heyecanlı bir şekilde sonuçların açıklanmasını bekliyor. 2 yılda bir gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavında fırsatı kaçırmak istemeyen memur adayları sonuçların ilan edilmesiyle birlikte tercih yapacak. ÖSYM KPSS önlisans sınav sonuçlarını ÖSYM AİS üzerinden ve mobil uygulama üzerinden erişime açacak. Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçları sorgulayabilecek. KPSS oturumlarından aldıkları puan türleri sonuç bilgisi ile belli olacak. Peki KPSS önlisans sonuçları ne zaman açıklanır? İşte ÖSYM’nin duyurduğu KPSS önlisans sınav sonuç tarihi…

 

 

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans sonuçları 26 Kasım Perşembe günü adayların erişimine açılacak. Sınav sonuçları T.C kimlik numarası ve şifreleri ile adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

 

 

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine sonuçlar gönderilmeyecek. Adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanları sonuç bölümünden görüntülenebilecek.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI AİS’TEN NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

Sınav sonuçları sonuçların ilan edilmesinin ardından iki yıl süreyle geçerli olacak. Yeni bir sınav yapılmaması durumunda sınav sonuçları bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olacak. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden sonuçlarını ve soru cevapları direkt olarak görüntüleyebilecek.

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS önlisans tercihleri, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklanan tercih kılavuzu sonrası belli olacak.  KPSS Önlisans, lisans ve ortaöğretim sınavına katılım gösteren mezunlar için B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır. İşte tercih işlemi detayları;

Kamu kadrolarında ilk defa atanacaklar için A Grubu ve B Grubu kadro olarak 2’ye ayrılmıştır. 

A Grubu kadrolar bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanabilir.

B Grubu kadrolar kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

YORUMLAR 1
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR