Uzaktan eğitim (EBA) ne zaman başlayacak? MEB online eğitim kaç gün sürecek?

Ara tatilin sona ermesinin ardından öğrenciler uzaktan eğitim ile ders işlemeye başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada öğrencilerin yıl sonuna kadar uzaktan eğitim ile ders işleyeceğini açıkladı. Milyonlarca öğrenci online eğitim öncesinde EBA uzaktan eğitim ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte MEB 2020 online eğitim başlangıç tarihi…

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2020 17:28 GÜNCELLEME 18.11.2020 17:28 EĞİTİM
Uzaktan eğitim (EBA)  ne zaman başlayacak? MEB online eğitim kaç gün sürecek?
Uzaktan eğitim (EBA) ne zaman başlayacak? MEB online eğitim kaç gün sürecek?

Kasım ara tatilinin keyfini çıkaran öğrencilere önemli haber dün akşam Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. 1 haftalık tatilin ardından okula dönmeye hazırlanan öğrenciler için tarih uzatıldı. Salgın hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ilk alınan tedbirlerden birisi okulların uzaktan eğitime geçmesi oldu. Kasım ara tatili dönüşü sonrası uzaktan eğitimin başlayacağı tarih, ailelerin ve öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. MEB Bakanlığı alınan kararın ardından yapılan açıklamada uzaktan eğitim sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme yapacağını açıkladı. Peki uzaktan eğitim ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte EBA TV ile ders görecek öğrenciler için detaylı bilgiler haberimizde…

 

 

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Normal şartlar altında öğrenciler 16-20 Kasım ara tatili sonrasında 22 Kasım Pazartesi günü okullarda yüz yüze eğitim almaya başlayacaklardı. Uzaktan eğitim kararının alınmasının ardından 22 Kasım Pazartesi günü İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin EBA TV ile uzaktan eğitime başlaması öngörülüyor.

 

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısında tarih olarak yıl sonunu işaret etmişti. 31 Aralık tarihine kadar öğrenciler EBA ile uzaktan eğitimlerini sürdürecek. 40 gün boyunca EBA ile öğrencilere eğitim verilecek. Vaka sayısı ve salgının gidişatına göre okulların açılmasıyla ilgili karar 31 Aralık tarihinden sonra verilecek.

EBA NEDİR NASIL KULLANILIR? 

Eğitim Bilişim Ağı, ya da öğrenciler ve aileleri tarafından bilinen adıyla EBA TV  özellikle pandemi sürecinde kullanılan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen  canlı ders izleme platformudur.  İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri EBA üzerinden dersleri hem TV’den hem de internet üzerinden canlı olarak takip edebilirken aynı zamanda geçmişe dönük konu tekrar dersleri izleyebiliyor. Öğretmenler bu platform sayesinde içerikleri, ödevleri öğrencileriyle paylaşıp takibini yapabiliyor. Öğrencinin eğitim aldığı sınıfa özel ders yayınlarını barındıran EBA’da birbirinden özel içerikler ve sosyal faaliyetlerle uzaktan eğitim sürecinde okulları aratmıyor. 

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA üzerinden yayınlanan dersleri canlı takip etmek isteyen öğrencilerin EBA öğrenci girişini yapabilmeleri için şifre oluşturma işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor.  T.C kimlik numaraları ve kendi oluşturdukları şifreyle sisteme giriş yapan öğrenciler buradan dersleri takip edebiliyor. Öğrencilerin EBA şifresi almak için iki alternatif yöntemi bulunuyor. Bunlardan ilki e- Okul bilgileriyle sisteme giriş yaparak , bundan sonra kullanacağı EBA şifresi oluşturmak. İkinci bir yöntem ise Öğretmen veya veli yardımını kullanarak şifre oluşturmak.  Öğrencinin velisi e-devlet üzerinden EBA’ya giriş yaparak EBA öğrenci şifresi oluşturur, öğretmen e-devlet veya MEBBİS bilgileri ile EBA giriş yapar ve şifre oluşturur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR