Üniversite öğrencilerine geri ödemesiz burs müjdesi! TESA VAKFI burs başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı, üniversite önlisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerine devam eden öğrencilere burs yardımı yapıyor. 2020-2021 eğitim yılında yapılacak burs yardımından faydalanmak isteyenler 09 Kasım- 09 Aralık 2020 tarihleri arasında başvurularını yapabilir. Peki TESA burs başvurusu nereden ve nasıl yapılır? İşte 2020 TESA burs başvuru ekranı!
ABONE OLKurulduğu günden bu güne kadar eğitim gören öğrencilere destek vermeyi amaçlayan TESA Vakfı burs başvuruları 9 Kasım itibariyle başladı. Yapılacak burs yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler 9 Aralık tarihine kadar başvurularını tamamlayacak. Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı burs başvurusu yapabilmek için önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. Eksik bilgi ve belge sunan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. TESA Vakfı burs yardımları başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere geri ödemesiz olarak yapılmaktadır. Eğitim hayatları boyunca verilecek bursu değerlendirmek isteyen adaylar resmi internet sitesinden başvurularını tamamlayabilir. Peki 2020 TESA Vakfı burs başvuru şartları nelerdir? İşte Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı burs başvuru ekranı!
2020 TESA BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?
Sağlık ve tıp alanında öğrenim gören önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurularını 09 Kasım- 09 Aralık 2020 tarihleri arasında yapacak. Sizde aşağıda bulunan adres üzerinden direkt olarak başvurunuzu yapabilirsiniz.
2020 TESA BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!
T.C kimlik kartı / Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Adli Sicil Belgesi (e-devletten alınabilir)
Öğrenci Belgesi (Okuldan ya da e-devletten alınabilir)
Aile Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aileyi gösteren vukuatlı), (e-devletten alınabilir)
Aile Durum Belgesi;
Çalışan Anne, Baba veya maddi destek aldığı akrabalarının gelir durumunu gösteren belgeler (Maaş bordrosu) (e-devletten alınabilir)
Serbest çalışan anne baba için; son yılları gösteren gelir vergisi beyannamesi / kurumlar vergisi beyannamesi dökümü (www.gib.gov.tr adresinden alınabilir.)
Emekliler için; aylık maaşı gösterir belge (e-devletten alınabilir.) Önemli Not: Emekli olmakla birlikte aktif çalışan anne, baba için onaylı maaş bordrosu da eklenmelidir.
Çalışmayan, geliri olmayan anne ve baba için; Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı olmadığına dair belge (4A/4B/4C Hizmet Dökümü ve Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi)
e-devletten alınabilir. E-devlete giriş yaptıktan sonra izleyeceğiniz adımlar: SGK Tescil ve Hizmet Dökümü-Hizmet Dökümü Türü-Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi
Tarım ve hayvancılıkla uğraşan anne, baba için; ürün/hayvan varlığı ve gelir durum dökümü (e-devletteki Tarım ve Orman Bakanlığı Sayfasından alınabilir.)
(Anne, baba dışında (anane, dede, amca, teyze, kardeş vb.) ailenin geçimini sağlayan varsa, bu kişilerin gelir durumu yukarıdaki maddelerden hangisine uygun ise belirtilen şekilde belge alınması ve forma eklenmesi gerekmektedir.)
Özürlü, şehit, gazi, yetiştirme ve vakıf yurdu öğrenciler var ise bu durumlarıyla ilgili evraklar,
Transkript
Başvuru yapacak öğrencilerin yukarıda sayılan evrakları .pdf formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir. BYS sisteminde öğrencilerden istenen bilgi (kişisel, eğitim, aile, mali veriler) ve belgeler eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Eksik bilgi ve belge sunan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
2020 TESA VAKFI BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
-
Dilek Karaduman 3 yıl önce Şikayet Etne zaman sonuçlar açıklanacak?Beğen