MEB'den son dakika duyurusu! Veliler ve öğretmenler dikkat!

Son dakika haberi: Koronavirüs önlemleri nedeniyle uzaktan eğitim devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin EBA canlı harici derslerde siber saldırılardan korunmaları için uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, ''Siber saldırı risklerinden korunmak için canlı harici ders öncesinde açıklamamızdaki aşamaları uygulamanızı önemle rica ediyoruz.'' denildi. İşte detaylar..

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2020 22:20 GÜNCELLEME 03.12.2020 23:54 EĞİTİM
MEB'den son dakika duyurusu! Veliler ve öğretmenler dikkat!
MEB'den son dakika duyurusu! Veliler ve öğretmenler dikkat!

Son dakika haberleri: Tüm Türkiye uzaktan eğitim devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli duyuru geldi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, koronavirüs önlemleri kapsamında eğitim faaliyetlerinin EBA TV Kanalları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İnternet Platformu ve EBA Canlı Ders Sistemi aracılığıyla yürütüldüğü hatırlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika duyurusu...

Açıklamada, öğrencilerin kendi sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle ders yapabilmesine olanak sağlayan EBA Canlı Ders özelliği, uzaktan eğitim için özel olarak geliştirilmiş olup kısa zamanda devreye alındığı vurgulanırken şu ifadelere yer verildi:

'YENİDEN HATIRLATMAK İSTERİZ'


Bilindiği gibi Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitim faaliyetlerimiz; EBA TV Kanalları, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İnternet Platformu ve EBA Canlı Ders Sistemi aracılığıyla yürütülmektedir.
 
Öğrencilerimizin kendi sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle ders yapabilmesine olanak sağlayan EBA Canlı Ders özelliği, uzaktan eğitim için özel olarak geliştirilmiş olup kısa zamanda devreye alınmıştır.
 
Okul öncesi eğitimden 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinin haftalık ders saatlerinin tamamını uzaktan eğitim ile yapması ve öğrenme eksikliği oluşmaması amacıyla harici canlı ders özelliği de ayrıca yayına alınmıştır. Harici canlı dersler esnasında kamuoyuna da yansıyan siber saldırılara maruz kalınmaması için öğretmenlerimizin dikkate alması gereken hususları, yeniden hatırlatmak isteriz.

EBA TV

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN ÖĞRETMENLERE ÖNELİ UYARI

Harici canlı derslerde öğretmenlerimizin;
 

 Her ders için yeni ID ve şifre belirleyerek EBA'ya bu bilgileri girmeleri,

 Ders oluştururken "Bekleme Odası (Waiting Room)" özelliğini aktive etmeleri,

 Derse başlarken öğrencilerin isimlerini değiştirebilme seçeneklerini kapatmaları 

 gibi basit kontrollerle benzer siber saldırılar engellenebilecektir.

'GEÇERSİZ KILACAKTIR'

Öğretmenlerimizin her ders için farklı ID ve şifre kullanmaları, daha önce çeşitli iletişim kanallarından paylaşılmış olan canlı ders bilgilerini geçersiz kılacaktır. 
 
Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken "bekleme odası" özelliğini aktive ederek derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip böylece sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir. 
 
Ayrıca öğretmenlerimizin, ders başlarken öğrencilerin isim değiştirmelerine olanak sağlayan özelliği devre dışı bırakmaları, böylelikle gerçek kimlikleriyle derse giren öğrencilerin sonradan bu bilgileri değiştirmelerine engel olacaktır. 
 
Bu hatırlatmalar, tüm öğretmenlerimizin cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla da iletilmiştir.

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 98 TÜMÜ
  • Bence 3 yıl önce Şikayet Et
    uzaktan eğitim olmaz, eğitim değil.
    Cevapla
  • Merhaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Napalım başka çaremiz var mı...
    Cevapla
  • Kırsehirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılmalı. Uzaktan eğitim olmuyor malesef.
    Cevapla
  • Muş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bencede okular açılması
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    EBA Harici Canlı Derste tüm sorumluluk öğretmene verilmiş oldu. Öğretmen özel hesabından toplantı ayarlayacak, sisteme girecek, sıkıntı olursa şuç öğretmenin olacak, devam zorunluluğu olmayan sistemde yoklama alacak, ders anlatırken bir gözü bekleme odası simgesinde olacak, o odada ismini yazmayan öğrencilerin isimlerini yazmasını sağladıktan sonra derse dahil edecek, öğrencilerin kamerasını açmasını engelleyemeyecek, bir ekranda ders anlatırken ikinci bir ekran temin edip öğrencileri takip edecek, bunların hepsini ücretsiz olarak üye olduğu için kısıtlı haklara saip olduğu bir Türkçe menüsü olmayan bir programla yapacaklar. Önceden HARİCİ OLMAYAN DERSTE BU SIKINTILAR YOKTU.
    Cevapla
  • kaddar 3 yıl önce Şikayet Et
    bütün çocukllar adina söylüyorum sabahtan aksama kadar olan derslerde çoxukllar ders yapmiyor biz anneler babalar oalrak badinda duramiyoruz çalişiyoruz eve gelince oğlum dersini yaptinmi ya baba yapmaya calistimdida ama zoom eba açilmadi ben evde olunca acillan sisten ben olmayinca acilmiyor yan komsuama soruyorum oda diyorki acilsa nolacak ders sürelleri uzun hoca ders anlatiyor bizim çocuk baska telefondan oyun oynuyor benim kendi fikrimde sunu demek isterim herkun 1 saat veya 1.5 saat bir ders olsun çocukllar sikilmasin adam gibi derslerini yapsinllar
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ders süreleri zaten kısaltıldı, daha ne kadar kısalsın... Dükkanı kapatalım isterseniz!.. Ne dert kalır ne tasa...
    Cevapla
  • Öğretmen 37 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim başladığından beri öğretmenler aileleriyle doğru dürüst sofraya bile oturamıyor ama bazılarına sorsan öğretmenler yatıyor !
    Cevapla
  • h.k 3 yıl önce Şikayet Et
    valla hiç öyle defil normal okul saatlerinde yapsanınız dersleri öyle olmaz çocuklarda oturamıyo aileleriyle sofraya.sabah okula gider gb başlasa akşam çıkış saatinde de biter herles normale döner .yapılamazmı yanı bu
    Cevapla
  • Rabia 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocalar oturamıyorsa öğrenciler oturuyor sanki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR