EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 ÖSYM'den önemli sonuç tarihi açıklaması!

EKPSS sınav sonuçları, 15 Kasım’da gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının ardından merak konusu oldu. Devlet kadrolarında çalışmak isteyen engelli vatandaşların katılım gösterdiği sınavla ilgili ÖSYM’den sınav sonuç tarihi açıklaması geldi. Peki 2020 EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar osym.sonuc.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifresiyle sonuçları sorgulayabilecek..

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2020 10:13 GÜNCELLEME 12.12.2020 10:13 EĞİTİM
EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?  2020 ÖSYM'den önemli sonuç tarihi açıklaması!
EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 ÖSYM'den önemli sonuç tarihi açıklaması!

Ön lisans ve lisans mezunu olan engelli vatandaşların kamu kurumlarında çalışabilmesi  için düzenlenen EKPSS sınavı geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde gerçekleşti. ÖSYM sınavın yapılmasının ardından  2020 EKPSS soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı. Sınavdan aldıkları puanları ve yerleşebilecekleri kadroları merak eden adaylar EKPSS sınav sonuçlarının bir an önce açıklanmasını bekliyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, EKPSS sınav sonuçları için memur adaylarının beklediği tarihi verdi. Peki EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınava katılım gösteren adaylar “Sonuç Açıklama Sistemi” üzerinden EKPSS sınav sonuçlarını kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. İşte 2020 EKPSS sınav sonuç takvimi!

 

 

EKPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, (EKPSS) ÖSYM tarafından 2020 yılında yayımlanan sınav takvimine göre 17 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak. 

 

 

Adaylar aşağıda bulunan adres üzerinden veya osym.sonuc.gov.tr adresinden T.C kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifreleriyle sonuçları görüntüleyebilecek. Sınav ve yerleştirme sonuçları, adayların adreslerine postalanmayacaktır. Sınav sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile puanları yer alacaktır.

EKPSS SINAV SONUCUYLA YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemlerinde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirilecek. Yerleştirme yapılırken cinsiyet, sınava girilen öğrenim düzeyi, mezun olunan dal (bölüm-program) ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık elektronik ortamda kontrol edilecek. Bunlardan birinde bile tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih geçersiz sayılır. 

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili ÖSYM tarafından tercih kılavuzu hazırlanacak. Tercih kılavuzunda engelli bireylerin yerleşebilecekleri kadrolar, kadro sayıları, koşulları ve tercihlerin alınmasıyla ilgili detaylar adaylarla paylaşılacak. 

TERCİH KILAVUZU BAŞVURU ŞARTLARI!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR