KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? 2020-2021 Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuruları..
KYK yurt başvuru tarihleri, üniversite eğitimi alacak öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Üniversite yerleştirme sonuçlarının duyurulmasının ardından gözler KYK yurt başvurularının başlayacağı tarihe çevrildi. Yükseköğretim kurumlarındaki eğitimlerini salgın nedeniyle uzaktan sürdüren önlisans ve lisans öğrencileri KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtını araştırıyor...
ABONE OLKredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere üniversite eğitimleri boyunca verilen konaklama yardımı KYK yurt başvuru tarihleri öğrenciler tarafından en çok merak edilen konuların başında geliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı pandemi sebebiyle uzaktan eğitimin sürdürüldüğü üniversitelerde eğitim alan öğrencilerin başvuracağı KYK yurt başvuru işlemleriyle ilgili YÖK’ün açıklayacağı takvimi baz alacaklarını duyurmuştu. Özellikle şehir dışında eğitim alan öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen gelişmeler KYK burs-kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından hız kazandı. Normal süreçte ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra e-Devlet üzerinden KYK yurt başvuruları alınmaya başlanırdı. Olağanüstü süreçlerden geçilen bu dönemde üniversitelerin yüz yüze eğitim verilmemesi sebebiyle yurt başvuruları henüz başlamadı. Peki 2020 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?
2020 KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Önlisans ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim ile sürdüren üniversite öğrencileriyle ilgili Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Gençlik Spor Bakanlığından henüz KYK yurt başvurularına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Pandemi sebebiyle yüz yüze eğitim verilemeyen üniversitelerin açılmasıyla KYK yurt başvurularının başlaması öngörülüyor. Konuyla ilgili bir gelişme olduğunda detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
E-DEVLET KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenecek tarihlere göre üniversite öğrencileri KYK başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirecek.
Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından yurtkur.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulur. Başvurular E-Devlet üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek E-Devlet şifresi almaları veya diğer E-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir.
2020 KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?
Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı olarak üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapan KYK yurt ücretleri kalınan şehre ve yurdun özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. KYK yurtları iki, üç, dört, altı ve sekiz kişilik olarak değişebilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığından alınan verilere göre 2019-2020 eğitim öğretim yılında KYK aylık yurt ücreti 200 TL'dir. Yüksek standartlı, özel ve yarı özel yurtların aylık ücreti 215-340 TL arasında değişmektedir.
KİMLERDEN KYK YURT ÜCRETİ ALINMAZ?
KYK YURTLARINDA BARINMA ŞARTLARI NELERDİR?
Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,
Öğrenci ailesinin Bakanlığımıza bağlı yurdun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet etmesi (%40 engelli, yetiştirme yurdunda kalarak liseyi tamamlayan, anne ve babası vefat etmiş olan, devlet koruması altındaki öğrenciler hariç)
Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması (Cezası tecil edilenler hariç)
Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,
Öğrencinin, Bakanlığımız veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz Çıkarma Cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,
Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,
Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması,
Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması,