Üniversiteler ikinci dönem açılacak mı? YÖK 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze eğitim...

Üniversiteler ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitime başlangıç tarihi, binlerce önlisans ve lisans öğrencisinin aklındaki tek soru. 16 Mart tarihinden beri kapalı olan üniversiteler eğitimlerine uzaktan eğitim yoluyla devam ediyor. YÖK'ün üniversitelerde salgın dönemi boyunca eğitim verilebilmesi için rehber hazırladı. Güz döneminde sona yaklaşılmasının ardından Üniversiteler açılacak mı? sorusu tekrar gündeme taşındı..

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2020 17:38 GÜNCELLEME 17.12.2020 17:38 EĞİTİM
Üniversiteler ikinci dönem açılacak mı? YÖK 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze eğitim...
Üniversiteler ikinci dönem açılacak mı? YÖK 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze eğitim...

Üniversitelerin açılma tarihi, pandemi süreci boyunca en çok araştırılan konuların başında geliyor. Mart ayının ortasında kapanan üniversitelerde  2019-2020 eğitim yılı bahar dönemi ile yeni eğitim yılının güz döneminin uzaktan eğitim ile verildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Yükseköğretim Akademik açılış konuşmasında mümkün olan en kısa sürede üniversiteleri açmak istediklerini belirtmişti. Koronavirüs vaka sayısında yaşanan artış, okulların kapanması ve alınan yasak kararlarının ardından üniversitelerin durumu merak konusu oldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pandemi döneminde eğitim verilebilmesi için rehber hazırladı. Peki 2020-2021 eğitim öğretim yılı üniversiteler bahar döneminde yüz yüze eğitime başlayacak mı? İşte üniversitelerin açılmasıyla ilgili yaşanan son gelişmeler ve açıklamalar….

 

 

ÜNİVERSİTELER BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK MI?

YÖK Başkanı Yekta Saraç daha önce yaptığı açıklamada  üniversitelerin akademik takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihinden sonrasında başlayacak şekilde planlamalarını istediklerini duyurmuştu. Artan vaka sayıları ve Sağlık Bakanlığının tavsiyeleri doğrultusunda YÖK üniversitelere uzaktan eğitim vermeleri konusunda görüş bildirmişti. Bu açıklamanın ardından İstanbul Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, On dokuz Mayıs Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Çanakkale 18 Mart Üniversitesi gibi bir çok üniversite uzaktan eğitim kararı aldıklarını açıkladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yükseköğretim Akademik Açılış Töreni’nde üniversitelerin açılmasıyla ilgili olarak “ İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Özellikle şehir dışında eğitim alan öğrencilerin okudukları şehirlere gitmek için seyahat etmesi uzmanlar tarafından büyük risk olarak değerlendiriliyor. Koronavirüs vaka sayısında yaşanacak düşüş, alınan tedbirlerin sonuçları ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyesi doğrultusunda üniversitelerin açılmasıyla ilgili karar verilecek. Konuyla ilgili gelişme yaşandığında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇİŞ YAPTI?

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • alex 3 yıl önce Şikayet Et
    üniversitelerin açılması büyük bir felaket demek alınan tedbirler kapsamında şu an iyiye doğru bir gidişat var ama üniversiteler açılırsa bu gidişat 3. bir dalgaya sebep olacaktır
    Cevapla
  • pdolsk 3 yıl önce Şikayet Et
    okullar açılmasın uzakatan eğitim olsun
    Cevapla
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin'in bu yaptını asla unutmayacağız hastalık dünyaya yaydı ve şimdi aşı satıyor
    Cevapla
  • Melek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bir ay sokağa çıkma yasağı verilsin görecekler bu virüs nasil en aza iniyor. Bizler uzaktan eğitim den bir verim alamıyoruz
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Verim alamıyoruz değil çalışmıyorsunuz da ondan. okul açıldığı anda virüs öyle bir hızla yayılır ki aklınız şaşar. haberi oku az rakamlara bak. 80 bin kişi sadece 1 üniversitede. oraya memleketinden gidecek insanları düşün sence bir kere o virüs yayıldığında durdurulabilir mi ? tüm ülke çapında çoğunluğun aşılanması yapılmadan okulların açılma fikrini düşünmek bile saçma diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Enes 3 yıl önce Şikayet Et
    Keslinle haklısınız 1 ayda en aza iner ama 1 ay boyunca ülkeyi tamamen kapatmak kısacası sokağa çıkma yasağı uygulamak bizim için imkansız. Ekonomi bunu kaldıramaz. Şimdi ekonomi mi önemli eğitim mi diyecek siniz ama EKONOMİ önemli değil EKONOMİ HER ŞEY...
    Cevapla
  • Meryem 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulların açılması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR