KKTC'deki üniversiteler ile ilgili yüzü yüze eğitim kararı

Yeni tip koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim uygulaması devam ederken, yüz yüze eğitim için son dakika bir karar alındı. KKTC'de Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu, Şubat 2021 tarihinden itibaren yükseköğrenimde eğitime yüz yüze devam etme kararı aldı. Karar, Türkiye'den gidip Kıbrıs'ta eğitim görenler için de büyük önem arz ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2020 22:39 GÜNCELLEME 25.12.2020 11:16 EĞİTİM
KKTC'deki üniversiteler ile ilgili yüzü yüze eğitim kararı
KKTC'deki üniversiteler ile ilgili yüzü yüze eğitim kararı

Son dakika haberleri... Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak edilirken, KKTC'de üniversiteler için alınan karar resmen duyuruldu.

Dünya yeni tip koronavirüs belasıyla uğraşırken, ülkeler eğitimleri aksatmamak için elinden gelen çabayı gösteriyor. Ancak ikinci dalgayla tekrar artan vakalar yüzünden çoğu ülke tekrar okulları kapatıp uzaktan eğitime geçti.

ÜNİVERSİTELER İÇİN YENİ DÜZENLEME

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), üniversitelerinde eğitim gören binlerce öğrenciyle ilgili son dakika kararı alındı. KKTC Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından yapılan Kovid-19 risk değerlendirme toplantısında, eğitim kurumlarında görülen vakalar nedeniyle yeni düzenlemeye gidildi.

 

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM YÜZYÜZE OLACAK

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Okullarda görülen vakalarla ilgili yapılan temaslı takibi ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın önlemleri sayesinde okul içinde yeni bulaşların önüne geçildi. Türkiye ve başka ülkelerden yurda girişte karantina uygulanması şartıyla Şubat 2021 itibarı ile 2'nci dönem yükseköğrenimin yüz yüze yapılmasında da bir sakınca olmayacağı konusunda fikir birliğine varılmıştır."

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'den öğrenci gitmez ise aç kalır bunlar... Öğrencileri sınıfta bırakmak için basit dersleri bile olabildiğince karmaşıklaştırıp kafaları bulandırıyorlar. Sınavlarda sorulan soruların çoğu akademik soru tekniğine aykırı..."Kim milyoner olmak ister" programındaki soru tiplerine benziyor. İş ticarete dökülmüş...Birilerin Kıbrıs üniversitelerindeki eğitim soruna ciddi anlamda el atması gerekiyor. Yazıktır.
    Cevapla
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu durumda bunu teklif etmeleri komedi! Göndereyim paranızı beni rahat bırakın.
    Cevapla
  • Arzu 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de önce anaokulları açılıyor
    Cevapla
  • Hulya 3 yıl önce Şikayet Et
    Yukarı salat köyünde tablet dağıtımı yapılsın lütfen kızım ve kızım gibi ihtiyacı olan çocuklar icin
    Cevapla
  • cumhur 3 yıl önce Şikayet Et
    ülke geneli öğrenciler üzerinde gelir elde ediyordu ekonomiyi kurtarmaya çalışıyolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR