Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK’ten yüz yüze eğitim için kritik adım! Aşılama çalışmasıyla

Üniversiteler ne zaman açılacak? Önlisans ve lisans öğrencileri yüz yüze eğitim için atılacak adımı bekliyordu. YÖK’ten üniversitelerin açılabilmesi için önemli bir hamle geldi. Yükseköğretim Kurumlarında görev alan personellerin örgün eğitime en kısa sürede başlanması için aşı programına dahil edilmesi istendi. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu üyesi üniversitelerin açılma tarihiyle ilgili açıklama yaptı..

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2021 17:44 GÜNCELLEME 08.01.2021 17:44 EĞİTİM
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK’ten yüz yüze eğitim için kritik adım! Aşılama çalışmasıyla
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK’ten yüz yüze eğitim için kritik adım! Aşılama çalışmasıyla

Üniversitelerin açılma tarihi, koronavirüs tedbirlerinin sonuç vermesinin ardından tekrar gündeme geldi. 2020 yılının Mart ayından beri online ve uzaktan eğitim imkanlarıyla derslerine devam eden üniversiteliler yapılacak açıklamayı bekliyordu. Yükseköğretim Kurulu, kampüslerde temizlik ve gerekli önlemlerin alınması için geçtiğimiz aylar içinde rehber kılavuz hazırlamıştı. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, üniversitelerin büyük bir kısmının uzaktan eğitim yaptığını ve kararın üniversitelerin kendilerine bırakıldığını hatırlatarak her üniversitenin şubat dönemini değerlendirip bu dönemdeki vakaların hastaların gidişatına göre karar vermesi gerektiğini ifade etti. YÖK yüz yüze eğitim için aşılama çalışmalarına akademik ve idari personelin de dahil edilmesi için talepte bulundu. Peki üniversiteler bahar döneminde açılacak mı? İşte Yükseköğretim Kurulu’nun yaptığı kritik yüz yüze eğitim açıklaması!

 

ÜNİVERSİTELER BAHAR DÖNEMİNDE AÇILACAK MI?

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerin açılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyelerine göre hareket ediyor. Sağlık Bakanlığı Çin’den gelecek 50 milyon doz ile aşılama çalışmalarına başlayacak. Üniversitelerin açılabilmesi için YÖK, Bakanlıktan öncelikli olarak yükseköğretim kurumlarında görev alan akademik ve idari personelin aşılanması için yazı gönderdi. 

İşte gönderilen o yazı “ Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en kısa zamanda başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için 'yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelinde kademelendirme yapılarak öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır” açıklaması yer aldı.

Üniversitelerin açılması için henüz net bir tarih ve bilgi yer almazken vaka sayısı, aşılama çalışmalarının verimliliği, ve koronavirüs tablosundaki gidişata göre üniversitelerin açılmasına karar verilecek. 2 hafta sonra düzenlenecek Kabine Toplantısında bu konunun gündeme gelmesi öngörülüyor.

"ÜNİVERSİTELER ŞUBAT AYINI DEĞERLENDİRMELİ"

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, üniversitelerin açılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Üniversitelerin büyük bir bölümünün uzaktan eğitime devam ettiğini belirten İlhan, " Üniversite öğrencileri için de her üniversitenin şubat dönemini değerlendirip, bu dönemdeki vakaların, hastaların gidişatına göre karar verecekleri düşüncesindeyim. Üniversiteler ile okulların açılmasını bir tutmamak gerekiyor. Üniversiteler açıldığı zaman yüz yüze, çok fazla insan bir araya gelecek. Gençler farklı illerden gelecekler, bir arada olacaklar, sosyal mekanlarda buluşacaklar. Okullarda böyle değil. Özellikle ilk ve ortaokullarda dışarı ile temas daha sınırlı olduğu için okullar açılıyor" dedi.

YÖK ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN ÇALIŞMA!

Yükseköğretim Kurulu üniversitelerin yüz yüze eğitime başladığında gerekli tedbir ve önlemlerin alınabilmesi için “  Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu” hazırladı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre öğrenciler sınıflarda 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde  oturma şekli planlanacak. Sosyal mesafeye uygun olarak dersliklerde öğrenciler arasında  1 metre mesafe bırakılacak. Sınıf girişlerinde hijyen kurallarını  bilgilendirici afişler, görsel materyaller yer alacak. Ortak kullanım alanlarından olan yemekhane, spor salonu, kampüs derslik gibi alanlar periyodik olarak temizlenecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KRİTİK AÇIKLAMA!

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde üniversitelerin açılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik bir açıklama geldi. Uzaktan eğitim tecrübesinin önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğan” İnşallah mümkün olan en kısa sürede, diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HANGİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİM KARARI ALDI?

YORUMLAR 106 TÜMÜ
  • Fatmanur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlığın önemli olduğu kadar eğitim de bir o kadar önemli üniversitelerin açılması gerekiyor tüm emeğimiz boşa gidiyor uzaktan eğitimle ne kadar yol gidilebilir? Her birey kendini koruya bilir önlemini alabilir bu aşı ile de desteklenir. ÜNİVERSİTELER Açılsın.
    Cevapla
  • Berkay 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurtlarda korunmak çokluk zor uzaktan eğitime devam etmeli
    Cevapla
  • Berkay 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurtlarda korunmak çokluk zor uzaktan eğitime devam etmeli
    Cevapla
  • Berkay 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurtlarda korunmak çokluk zor uzaktan eğitime devam etmeli
    Cevapla
  • Çisem 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim şart biz yurtta kendimizi koruyamayiz
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Maskeler olduğu sürece, ne üniversiteler ve ne de orta öğretim de yüz yüze eğitim mümkün değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR