2020 öğretmen alan değişikliği sonuçları! Mazerete bağlı yer değiştirme başvuru nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyurusu yayımlandı. Görev yerini değiştirmek isteyen öğretmenler 4-8 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurularını yapacak. Alan değişikliği yapmak isteyenler ise 7 ile 11 Aralık 2020 tarihleri arasında başvurularını tamamlamıştı. Peki öğretmen alan değişikliği sonuçları açıklandı mı? İşte MEB mazerete bağlı yer değiştirme başvuru şartları!

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2020 15:38 GÜNCELLEME 29.12.2020 16:10 EĞİTİM
2020 öğretmen alan değişikliği sonuçları! Mazerete bağlı yer değiştirme başvuru nasıl yapılır?
2020 öğretmen alan değişikliği sonuçları! Mazerete bağlı yer değiştirme başvuru nasıl yapılır?

MEB Personel Müdürlüğü, iller arası tayin başvurusunda bulunmak isteyen öğretmenler için belirlenen takvimi yayımladı. Geçtiğimiz günler içerisinde alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenler ise başvurularını tamamlamıştı.  Öğretmenlerin mazerete bağlı görev değişikliklerinde sağlık, aile birliği, can güvenliği, engellilik durumları ve diğer nedenler göz önünde bulundurularak tayin isteğinde bulunabiliyor. Mazeret durumuna göre atanmak istedikleri şehir ve ilçeyi seçen öğretmenler başvuru formunda bulunan gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapacak.  Aralık ayının ilk haftasında başlayan alan değişikliği sonuçları ise bugün açıklanacak. Peki öğretmen alan değişikliği sonuçları açıklandı mı? İşte mazerete bağlı tayin olmak isteyen öğretmenler için başvuru nasıl yapılır? sorusunun cevabı….

 

 

ÖĞRETMEN ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 29 Aralık tarihinde öğretmen alan değişikliği başvuru sonuçları öğretmen adaylarının erişimine açılacak. Aşağıda bulunan adres üzerinden sonuçlar açıklandığında direkt olarak sorgulama yapabilirsiniz.

 

 

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖĞRETMEN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Görev yerini değiştirmek isteyen öğretmen için başvurular 4-8 Ocak 2021 tarihi arasında alınacak. Başvurular neticesinde atamalar ise 26 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek. İlk aşamada öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacak.

İkinci aşamada ise öğretmenler atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibariyle öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer  değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi “personel.meb.gov.tr” internet adresinde yayımlanacaktır. Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih önceliklerini dikkate alarak işaretleyecektir. İşte mazerete bağlı yer değiştirme şartları;

Sağlık Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmeler

Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmeler

Can Güvenliği Mazeretine Bağlı Yer Değiştirmeler

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler

Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmeler

TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA NASIL OLACAK?

Tebligat ve göreve başlama ile ilgili MEB’in resmi internet sitesinden yayınladığı duyuru bu şekildedir;

-Alan değişikliği işlemi yapılan öğretmenlerin kararnameleri Bakanlığımızca sistem üzerinden il millî eğitim müdürlüklerine, il millî eğitim müdürlükleri tarafından da ilgili okul/kurum müdürlüklerine gönderilecektir.

-Alan değişikliği işlemi gerçekleşen öğretmenlere okul/kurum müdürlüklerince tebligat yapılacak ve tebligata ilişkin belge okul/kurum müdürlüklerinde muhafaza edilecektir.

-Ayrılma ve başlama işlemleri ekli takvimde belirtilen tarihler ve açıklamalar dikkate alınarak yapılacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR