YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, '2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu bugün kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, "Geçen yıl ile kıyaslandığında bu yıl üniversitelerimizin göstergelerinde gözle görülür bir iyileşmenin olduğu görülüyor" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2021 13:00 GÜNCELLEME 04.01.2021 13:49 EĞİTİM
YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklamalar
YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, üniversitelerin faaliyetlerini 'şeffaflık ve hesap verebilirlik' ilkeleri doğrultusunda yürütmesine katkı sunmak ve kanıt temelli değerlendirilmelerinin yapılabilmesini sağlamak amacıyla 2018 yılından beri 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme' çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi. Bu kapsamda YÖK'te oluşturdukları komisyon marifetiyle hazırlanan her bir üniversiteye ait '2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'nu bugün yayımlayarak kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatan Saraç, şunları söyledi:

 

 


"Bu çalışmalarımızın amacı, üniversiteleri iyi veya kötü olarak ayırmak ya da birini diğeriyle kıyaslamak değil, aksine belirlenen ölçütlere göre üniversitelerin güçlü yönlerini ortaya koymak, gelişime açık yönlerini desteklemek ve kendi kendileriyle yarışmalarını sağlamaktır. Geçen yıl ile kıyaslandığında bu yıl üniversitelerimizin göstergelerinde gözle görülür bir iyileşmenin olduğu görülüyor. Bu iyileşme daimi bir süreç olup devam etmelidir. Bu göstergeleri hedef alarak gelişme kaydeden bütün üniversiteleri tebrik ediyorum"

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 4
  • Serhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yök başkanı myo mezunlarının anadolu üniversitesi açık öğretim fakültesine lisans tamamlamak için sınavsız kayıt yaptırma haklarını neden ellerinden aldınız.cevap bekliyorum.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet çünkü hiç bir işlem olmadığı İçin göstergeler iyidir .Bizim bilim adamlarımızdan Buda
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    YÖK başkanı 2018 yılından beri Üniversite İzleme ve Değerlendirme çalışmalarını yürüttüklerini söylüyor. Güzel, iyi bir icraat. Ancak, sayın başkana soruyoruz, sadece izlemekle mi kalıyorsunuz, başarısız olan rektörler ile ilgili herhangi bir işlem yapılıyormu, başarısızlığın hesabı soruluyormu, tekrar atamaları geldiğinde bu raporları sayın cumhurbaşkanına iletiyormusunuz.
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hak etmeyen bir sürü insan doçent oldu profesör oldu Liyakat sıfır referans herşey. Bilim yerle bir kalitede sıfır. Keşke Liyakat, performans, donanım baz alınsa. Bu milli eğitim içinde geçerli. Not.:Reis öl dese ölürüm ama bu söylediklerim dikkate alınsın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR