AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? MEB’den Açık Lise öğrencileri için beklenen karar!

Milli Eğitim Bakanlığı, 5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak AÖL 1. dönem sınavlarının ertelendiğini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından binlerce Açık Lise öğrencisi sınavların akıbetini merak ediyor. AÖL yurtdışı programı sınavları online gerçekleştirilirken 2019 AÖL 3. dönem sınavları pandemi sebebiyle iptal edilmiş öğrencilere sınavsız 35 kredi verilmişti. Peki MEB AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2021 13:34 GÜNCELLEME 15.01.2021 13:34 EĞİTİM
AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? MEB’den Açık Lise öğrencileri için beklenen karar!
AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? MEB’den Açık Lise öğrencileri için beklenen karar!

MEB Bakanlığı yüz yüze yapılması planlanan 1. dönem sınavları pandemi koşulları nedeniyle erteledi. Vaka sayılarının düşüş gösterdiği bu günlerde eğitimlerini Açık Liselerde sürdürmek isteyen öğrenciler sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağını araştırıyor. Sosyal medyada sınavsız 35 kredi ve online sınav talebinde bulunan adaylar sınavlarla ilgili gelişmeleri merak ediyor. Bütün bu gelişmeler yaşanırken Milli Eğitim Bakanlığından Açık Öğretim Liselerini yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı. 2020-2021 eğitim öğretim yılı AÖL 2. dönem kayıt tarihleri ileri bir tarihe ertelendi.  Açık lise sınavlarıyla birlikte ortaöğretim ve unvan sınavları ertelenmişti. Peki AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığının aldığı kararın detayları...

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÇIKLADI KAYITLAR ERTELENDİ!

 

AÖL 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri MEB tarafından açıklanan takvime göre 4-31 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktı. 1. dönem sınavlarının henüz tamamlanmaması sebebiyle kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri şimdilik askıya alındı. İşte konuyla ilgili yapılan o açıklama;

 “ 2020/2 . dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belirlenerek en kısa sürede paylaşılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ile ilgili tüm bildirimler için web sitemizi takip etmeniz önemle rica olunur. Resmi kaynaklar haricinde yapılan bilgi ve belge paylaşımlarına itibar etmeyiniz”

AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Henüz AÖL 1. dönem sınavlarıyla ilgili tarih açıklaması bulunmazken Milli Eğitim Bakanlığının Açık Lise sınavlarının nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin çalışma yürüttüğü biliniyor. Açık Lise sınavlarının düzenlenmeden kayıt işlemlerinin başlamaması öngörülüyor.

Ülkemizde Açık Öğretim Lisesine kayıtlı toplam 1 milyon 135 bin öğrenci bulunuyor.  Sınava girecek öğrenci sayısının fazla olması ve vakaların düşüşü göze alındığında sınavların yüz yüze düzenlenme ihtimali oldukça düşük. İlerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığının online sınav veya  sınavsız 35 kredi üzerinde karar vermesi bekleniyor.

2021 AÇIK LİSE MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

AÖL  SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her dersten çoktan seçmeli olarak  20 soru yöneltilir. Adaylar doğru yanıtladıkları her sorudan 5 puan alır. 20 soru üzerinden en az 9 soruyu doğru cevaplayan adaylar 45 alır ve dersi geçmiş sayılır. Yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemez. 

YORUMLAR 184 TÜMÜ
  • ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    peki iyi güzel bunca zaman bekledik bekletildik eywallah peki onlıne sınava giremeyecekler var interneti olmayan akıllı telefonu olmayan ve işinde olacaklar var onların hakkı da var o nasıl olacak
    Cevapla
  • DİLEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Verin 35 krediyi siz kurtulun bizde kurtulalım bu sıkıntıdan
    Cevapla
  • Yasemin 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sayın bakanım 35 keredi
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfenle bı ilgisi yok çalişamadik hazırlık yapamadık magduruz
    Cevapla
  • Şeyda 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sayın bakanım 35 kerdii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR