KPSS 2020/2 en düşük puanla atama yapılan kadrolar belli oldu!

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2020/2 tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinde en düşük puanla atama yapılan kadroyu araştırıyor. Toplam 452 bin 180 kişinin müraacatta bulunduğu tercih sürecinde 1.677 kişilik kontenjanın tamamına yerleştirme gerçekleştirildi. Peki KPSS memur alımında en düşük puanla alım olan kadro hangisi oldu?

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2021 12:06 GÜNCELLEME 16.01.2021 12:06 EĞİTİM
KPSS 2020/2 en düşük puanla atama yapılan kadrolar belli oldu!
KPSS 2020/2 en düşük puanla atama yapılan kadrolar belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 30 Aralık 2020 - 07 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2020/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemlerini tamamladı. Sonuçlarını öğrenen adaylar KPSS ile bu yıl en düşük puanla hangi kadroya alım yapıldığını merak ediyor.

 

 

KPSS 2020/2 EN DÜŞÜK PUANLA YERLEŞTİRME YAPILAN KADROLAR

 

 

Ortaöğretim mezunu memur alımında MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ANKARA - Merkez TEKNİSYEN alımında en düşük puan 72 oldu. En yüksek KPSS puanı ise 100 oldu.

Ön lisans mezunu memur alımında ise, TÜRKİYE RAYLI SİSTEM ARAÇLARI SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ - SİVAS -Taşra HEMŞİRE kadrosuna 64,44963 puana kadar düştü. En yüksek kapatan yer ise 98 KPSS ile düz memur kadrosu oldu.

Lisans mezunu memur alımında ise en düşük puanla atama İSPİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'na yapıldı. Bilgisayar işletmeni kadrosuna en düşük puan olan 67,03367 KPSS ile atama oldu. En yüksek puanla kapatan yerler ise  98 KPSS ile mühendis kadroları oldu.

KPSS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI 

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Ocak 2021 tarihinde saat 11.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadro ve pozisyonlara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR