AÖL 1. dönem sınav tarihleri açıklandı! MEB Açık Lise sınavları online yapılacak!

5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılması planlanan yüz yüze AÖL 1. dönem sınavları ileri bir tarihe ertelenmişti. MEB Bakanlığı AÖL sınav tarihleriyle ilgili kritik bir açıklama yaptı. Açık Öğretim Lisesi sınavları online olarak yapılacak. Peki AÖL 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılı AÖL yeni sınav takvimi!

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2021 14:54 GÜNCELLEME 16.01.2021 14:56 EĞİTİM
AÖL 1. dönem sınav tarihleri açıklandı! MEB Açık Lise sınavları online yapılacak!
AÖL 1. dönem sınav tarihleri açıklandı! MEB Açık Lise sınavları online yapılacak!

Fuat İğci / Haber 7

 

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 5-6 Aralık 2020 tarihinde yüz yüze gerçekleştirilecek Açık Öğretim Kurumları sınavı ertelendi. Salgının ilk ortaya çıktığı dönemde 2019-2020 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavları yapılmamış ve öğrencilere sınavsız olarak 35 kredi verilmişti. Sınavların ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından öğrenciler yeni sınav takvimini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayın programında ertelenen yüz yüze sınavlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan 1.5 milyona yakın adayın yakından takip ettiği 1. dönem sınavları için karar karar verildi. Yurt dışı programında olduğu gibi bu dönem sınavları da internet üzerinden yapılacak. İşte Ziya Selçuk’un sınavlarla ilgili yaptığı kritik açıklama!

 

“BAZI SINAVLAR VAR BİZ BUNLARI UZAKTAN YAPACAĞIZ”

Katıldığı canlı yayında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmeler yapan Bakan Ziya Selçuk, artık eğitimde zaman ve mekan sınırının aşılması gerektiğini ifade etti. Devamında açık liselerin uzun yıllardır eğitim veren bir kurum olduğunu belirten Selçuk “  Yüz yüze sınav olması tabi ki daha iyi. yapabiliyor muyuz hayır yapamıyoruz” şeklinde konuştu. 

Sınavların nasıl gerçekleştirileceği sorusu üzerine “ bazı sınavlar var mesela açık öğretim sınavları biz bunları uzaktan yapacağız. çünkü Almanya'dan da sınava giren var çeşitli illerden de sınavlara giren var.” şeklinde cevap verdi. Bu açıklamayla birlikte 2020-2021 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek Açık Lise 1. dönem sınavlarının internet üzerinden yapılacağı resmen belli oldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI AÖL SINAV TARİHLERİNİ AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açık Öğretim Okulları sınavlarının çevrim içi ortamda gerçekleştirileceğini açıkladı. İşte AÖL 2020-2021 sınav takvimi;

I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021’de

II. Dönem sınavları, 25 Mart’ta başlayacak. 

Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. 

AÇIK LİSE 2. DÖNEM YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ ERTELENDİ!

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem AÖL kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 1. dönem sınavlarının yapılmaması sebebiyle ertelendi.  4-31 Ocak 2021 tarihinde yapılacak kayıt işlemleriyle ilgili Bakanlıktan yapılan açıklamada " 2020/2 . dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihleri belirlenerek en kısa sürede paylaşılacaktır. Açık Öğretim Lisesi ile ilgili tüm bildirimler için web sitemizi takip etmeniz önemle rica olunur. Resmi kaynaklar haricinde yapılan bilgi ve belge paylaşımlarına itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Taner 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar online olacakmış demiyorlar herkesin evinde internet bilgisayar veya akıllı telefon varmı o kişi online sınava nasıl girecek o kişiler sınava giremeyecek ve sıfır puan alarak mağdur olaçak hani okullar 15 şubatta açılacak ya o zaman sınav tarihleri 25 şubat ve 25 martta ozaman yüz yüze yapsınlar yada herkese 35 kredi versinler insanları hem mağdur etmesinler hemde kandırmasınlar. Demek ki 15 şubatta okullar açılmıyor. Açılıyor olsa sınavları yüzyüze yaparlar.
    Cevapla
  • hande kozan 3 yıl önce Şikayet Et
    kayıt yenileme ertelendimi şimdi ben ilk dönemi kaçırmıştım 2. dönem kaydı yaptırcaktım şimdi yaptırsam mümkünmü acaba
    Cevapla
  • Yeliz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ertelendi
    Cevapla
  • Ayşe nur 3 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi verselerdi keşke internetim yok millete baglaniyoruz
    Cevapla
  • cemil 3 yıl önce Şikayet Et
    hangi sitede gireceğiz sınava o önemli
    Cevapla
  • Bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    İki senedir özel okula para verenler sana hakkını helal etmiyor bilesin devlete verseydin diyenlerede önlerinde uyuşturucu satılan okullara nasıl güveneceksin 15 km öteye liseye almışlar yazıklar olsun böyle ülkemi yönetilir.Akp bideha elbet oy ister bi dirhem vermeyiz akp oy bundan sonra.Fatih erbakan tek adres isterse %1 oy alsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR