Hollanda'dan yüz yüze eğitim ile ilgili sürpriz hamle!

Son dakika haberi: Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında kapalı olan ilkokul ve kreşler 8 Şubat'tan itibaren tekrar açılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2021 06:24 GÜNCELLEME 02.02.2021 13:34 EĞİTİM
Hollanda'dan yüz yüze eğitim ile ilgili sürpriz hamle!
Hollanda'dan yüz yüze eğitim ile ilgili sürpriz hamle!

Ülkede geçici hükümetin İlköğretim ve Medya Bakanı Arie Slobs, pazar günü Lahey kentindeki Başbakanlık Konutu'nda yapılan Kovid-19 toplantısı sonrasında basına açıklamada bulundu.

Slobs, ilkokul ve kreşlerin 8 Şubat'tan itibaren açılacağını söyledi.

Öğretmenler için okullarda Kovid-19 vakalarının tespitinde hızlı sonuç veren test uygulama imkanı olacağını belirten Slobs, bir öğrencinin testinin pozitif çıkması halinde ise sınıftaki tüm öğrencilerin 5 gün karantinada kalması gerektiğini ifade etti.

Hollanda'dan yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika hamlesi!

Slobs, ilkokulların tekrar açılmasında en önemli nedenin virüsün ve İngiltere'de ortaya çıkan ve daha hızlı bulaşan yeni türün çocuklarda daha az görülmesinden dolayı olduğunu ifade etti.

Ortaokul ve liselerin açılması ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Stobs, bununla ilgili kararın bir hafta içinde belli olacağını dile getirdi.

Ülkede, yeni vakaların artması nedeniyle 17 Aralık 2020'den itibaren okullar kapalı tutuluyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ana Okular eğitim yeri değil cocuk bakim yeri oldu. Anasi babasi çalışabilsin diye okul açıyorlar. Holanda olsun Türkiye olsun okularda çocuklar birbirlerinden çok kötü şeyler öğreniyorlar. Uzakdan eğitim de çocuk belki biraz daha az eğitim görüyor ise en azından çocuklar birbirlerine kötü şeyler bulaştırmaz
    Cevapla
  • hollandadan 3 yıl önce Şikayet Et
    uzaktan egitimde aileler maf etti maddi manevi insanlar artik zorlaniyor hollandada genel olarak kaei koca calissir. turklerdede vardir lakin az oranda. bilgisayar ac kapa kucul yasta cocuklaein basinda dur kendi yapamiyor diye gervektende sabir gerektiren birsey
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş evlerinde anassının babasının yanında duruyolar çocuklar.Maddi manevi nasıl zorlanıyolar.Okula gelip hasta mı olsunlar.Sen biz evde çocuklarımızı dindiremedik diyceksin sanırım.
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan eğitim yapın. Bak biz yapıyoruz. Ey hollanda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR