YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması! Gururlandıran tablo

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "2020 yılı Bologna Süreci Uygulama Raporu'na göre Türk yükseköğretim sistemimiz 2020 yılında 5 alanda 5 üzerinden 5 tam puan aldı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.02.2021 11:22 GÜNCELLEME 09.02.2021 11:22 EĞİTİM
YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması! Gururlandıran tablo
YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması! Gururlandıran tablo

YÖK Başkanı Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İtalya’nın başkenti Roma’da, sürece üye ülkelerin yükseköğretimden sorumlu bakanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen Avrupa Yükseköğretim Alanı Bakanlar Konferansında 'Avrupa Yükseköğretim Alanı 2020 Yılı Bologna Süreci Uygulama Raporu' yayınlandığını bildiri. Saraç, "2020 yılı Bologna Süreci Uygulama Raporuna göre Türk yükseköğretim sistemimiz 2020 yılında 5 alanda 5 üzerinden 5 tam puan aldı. Diğer hiçbir başlıkta gerileme görülmedi, yükselme oldu" dedi.

'BAKANLAR ZİRVESİNDE TESCİLLENDİ'

Saraç, Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında birçok alanda öne çıkmayı başardığını belirterek, "Rapordaki tespitler göstermektedir ki ülkemiz yükseköğretimi son yıllarda büyük bir gelişme göstererek Avrupa ülkeleri arasında birçok alanda öne çıkmayı başarmıştır. Türk yükseköğretim sisteminin son yıllarda gittikçe geliştiği ve hızlı bir iyileşme sürecinde olduğu artık bizim ifademiz olmaktan çıkarak Bologna sürecinin bakanlar zirvesinde de tescillenmiştir. Bu gelişme ciddi bir planlama ve çalışmanın eseridir. Önümüzdeki dönemde yükseköğretim sistemimizin Avrupa yükseköğretim alanında rekabet gücünü artırmak için bazı alanlarda yeni tedbirler alacak ve inşallah iyileştirmelerin devamını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya siz neyden tam puan alıyorsunuz anlamıyorum bizim bir katkımız yok kardeşim biz aylardır perişan olduk bu virüs bir tane öğrenciye var demi ! Kayserili yıl yeminle abi daha ben gitmedim Erciyes aylardır evdeyim millet tatile gelmiş tatil yapıyor bu ülkede hep mi birilerinin hakkı yenir yaa !!! Lütfen sistemleriniz hiç bir işe yaramıyor yaptırımlarınız çare olmuyor hiç bişeye . Daha üniversite 1. Sınıfın ve daha görmediğim binasına giremedigim okulda dersinden kaldım belki de okulda olsam geçicektim . Bari başarılıymışız gibi yapmayın
    Cevapla
  • Kerem turani 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce sağlık tabiki ve mutasyonlu hızlı yayılan virüs varken kimsenin canını tehlikeye atmamak gerek
    Cevapla
  • Merve 3 yıl önce Şikayet Et
    Acilmamali
    Cevapla
  • Ceyda 3 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler açılmasın diyorsunuz iyi güzel de, ben önlisans sağlık okuyorum ve sadece 1 dönem yüz yüze eğitim aldım. Benim tonlarca uygulamalı eğitim ve stajım var. Ben bu şekilde hiçbir şey öğrenemeden mezun olacağım ve vasıfsız eleman olacağım. Bunlar ne olacak? Ayrıca dersleri doğru düzgün dinleyemiyorum, herkesin evinde internet bilgisayar yok. İş de bulamıyorum korona var diye kimse işe almıyor. Bunların çözümü ne?
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes bu durumdan müzdarip ama senin bir sağlıkçı olarak okulların açılmasını talep etmen okullar açılsa bile vasıfsız olacağın kesin, söz konusu sağlık kardeşim evet pratik olmadan olmuyor ama sağlık tamamen bilgiye dayalı
    Cevapla
  • Anne 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce sağlık kesinlikle açılmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR