Uzaktan eğitimde kameralı sınavlarla ilgili emsal karar

Üniversitelerin uzaktan online sınavlarında uygulanan kameralı sistemin iptal edilmesi için açılan davada mahkemeden emsal bir karar çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2021 15:17 GÜNCELLEME 12.03.2021 15:22 EĞİTİM
Uzaktan eğitimde kameralı sınavlarla ilgili emsal karar
Uzaktan eğitimde kameralı sınavlarla ilgili emsal karar

Uzaktan eğitim kapsamında üniversitelerin uyguladığı online kameralı sınavların iptaline ilişkili açılan davada mahkemeden emsal bir karar geldi. Karar, bu konuda açılan ilk dava ve hüküm olması nedeniyle önem arz ediyor.

Sınavlardaki kamera zorunluluğuna itiraz eden bir öğrencinin talebi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkemenin kararı, şu ana kadar Türkiye genelinde üniversiteler tarafından uygulanan online sınavlar için emsal teşkil ediyor. Kamera zorunluluğu olan online sınavlar yasalara uygun bulundu. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi O.Y, 2020-2021 güz yarı yılında internet ortamında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan final ve
bütünleme sınavlarında; sınav süresince öğrenciler tarafından kameraların açık tutulmasının zorunlu olduğuna ilişkin üniversite senatosunun aldığı kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı. 

İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde açılan davada, mahkeme emsal teşkil edecek bir karara imza attı. 

Mahkeme, davacının talebi üzerine yaptığı değerlendirmeden sonra şu kararı verdi: 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27.maddesinde öngörülen koşulların "bir arada" bulunmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması hakkındaki istemin reddine karar verildi.

YORUMLAR 4
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sisteminin donmasını halledemiyorlar kameralı sınav nedir
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan bunu neden iptal ettirmek ister?
    Cevapla
  • kırmızı il 3 yıl önce Şikayet Et
    yuzyuze sınav buyuk basarı yapıldı sımdı vebal YAPILMAMALIYDI
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    kopya çekemiyor sıkıntı o
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR